Hivatalosan is megnyílt az ötcsillagos Minaro Hotel Tokaj

Sky Travel | 2022.11.15. | Hírek

Az Accor luxusmárkája, az MGallery Hotel Collection hivatalosan is megnyitotta új magyarországi szállodáját, a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t. Az egykori andezitkő bányában megnyíló ötcsillagos hotel a világörökségi Tokaji borvidékén található.

A Minaro Hotel Tokaj négy emeleten 100 kortárs stílusú szobával, 9 junior lakosztállyal, továbbá 3 olyan deluxe szobával rendelkezik, amelyet privát szaunával is felszereltek.

Dizájnját a régi kőbánya és a környező természet ihlette, a Minaro név pedig Tokaj folyékony aranya – oro – és a szálloda lokációja – mine – eredeti kombinációjából ered.A finom dél-amerikai formatervezés az Inka Birodalomnak hódol, amely az Andokban bőségesen fellelhető andezit követ használta. A szállodát körülvevő folyók, erdők és vizes életterek is hatottak az épület formavilágára, a humanitás és a természet egymás mellé helyezése nyugodt vendégélményt teremt, buja zöld és luxus dzsungelkertek kötik össze az épületet a természettel. A neves építészcsapat – az Interioor One Kft. belsőépítésze, Barna Gyula és a Dudinszky Tervezőiroda külső építésze, Dudinszky Orsolya – egyedi konceptuális üdülőt alkotott.

A világörökségi borvidék és a szőlőhegyek közelsége hatással van a szálloda gasztronómiai fókuszára. A ház személyre szabott gasztronómiai mesterkurzusokat kínál, a főzőbemutatóktól a borkóstolókig. A vendégeknek alkalmuk nyílik Tokaj régió helyi ízeinek felfedezésére az elegáns Tortuga étteremben, vagy beülhetnek a Viracocha bárba. Rendelkezésükre áll a szomszédos, több mint 100 vendég fogadására alkalmas Event Center is.

A nyugtató és revitalizáló spa fűtött és fedett úszómedencével, szabadtéri élménymedencékkel, jakuzzival, szaunavilággal és wellness relaxációs területtel várja vendégeit. Az új szállodában található Magyarország első olyan spa központja, amelyet a francia L’Occitane by MGallery luxus szépségápolási márka alatt működik.

„Most nyíló szállodánk tökéletesen illeszkedik MGallery Hotel Collection gyűjteményünkbe. (...) Az MGallery butikmárka egyedi hangulatával még magasabb szintre emeli a vendéglátás minőségét, így a frekventált turistaösvényektől távolabbi Minaro Hotel a nemzetközi szállodaipar kincsévé válik Tokaj eredeti borvidékén" – mondta Dana Janigova, a szálloda ügyvezetője a nyitás alkalmával kiadott közlemény szerint.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez