Hévízen megugrott a vendégéjszakák száma 2022-ben

Sky Travel | 2023.02.14. | Hírek

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. hivatalos adatai szerint a vendégéjszakák száma tavaly 951 335 volt, ami a 2021-es évhez képest pedig 71 százalékos növekedés, valamint a 2019-es eredmény 77,4 százaléka.

A szobák átlagára 29.298 forint volt, ami 15 százalékos drágulásnak felel meg. Költés alapján továbbra is a Németországból érkezők fogyasztanak a legtöbbet hazánkban. A kereskedelmi szálláshelyek árbevétele 75,6 százalékkal több volt, mint 2021-ben, de ez még 1,5 százalékkal elmarad a 2019-estől, miközben a szálláshelyek kiadásai, energia-, bér- és üzemeltetési költségei jelentősen növekedtek – írja a zaol.hu.

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. évértékelése kitér arra is, hogy a belföldi vendégek – a korábbi tendenciákkal egyezően – tavaly is a nyári hónapokban érkeztek Hévízre a legnagyobb számban, és összességében 40 százalékkal volt magasabb a számuk, mint az előző esztendőben.A magyarok a vendégéjszakák 53,5 százalékát töltötték Hévízen. A külföldieknek 17,9 százalékát a német vendégek teszik ki, őket az osztrákok, a csehek és a szlovákok követik.

A statisztikai adatok alapján a jelentősebb dunántúli fürdővárosokkal (Sárvár, Bük, Zalakaros) összehasonlítva, a teljes vendégéjszakaszám tekintetében Hévíz érte el a legjobb eredményt, amely változatlanul tartja vezető helyét a külföldi vendégéjszakaszám tekintetében is – zárul a turisztikai társaság évértékelője, hangsúlyozva: hosszútávú stabilitást a nemzetközi utazási szokások helyreállása eredményezhet.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez