Hello Dubaj!

Sky Travel | 2022. 09.13. | Hírek

Eltelt egy újabb, nagyon sikeres negyedév, amelyben Dubajnak sikerült túlteljesítenie a maga által kitűzött célt, és rekordszámú látogatót üdvözölhetett az év első felében.

2022 januárja és júniusa között 7,12 millió látogatót fogadott, és ez a szám több mint 180 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel együtt a szállodák kihasználtsága is az egyik legnagyobb, 74 százalékos volt. Ez különösen figyelemreméltó, tekintettel arra, hogy a szobakapacitás 19 százalékkal növekedett 2019 azonos időszakához képest.

A megnövekedett számú turistát most is sok-sok újdonsággal várja Dubaj, egy rövid ismertetőben bemutatjuk ezeket.

Tekintettel a megnövekedett igényekre – ne feledjük, a novemberi katari foci világbajnokságra érkezők egy része a környező országokban fog megszállni – újabb és újabb hotelek nyílnak a városban. Ilyen a családok számára kimondottan barátságos árakat biztosító Mövenpick JVT is, a Jumeirah Village Tirangle területén. Három medence, aquapark, és a gyerekklub csak néhány a gyerekek számára felejthetetlen nyaralást biztosító szálloda ajánlatából.

Az új W Mina Seyahi hotel a Marriott szállodalánc tagja, a hotel stílusa elég merész, a hagyományos arab stílusjegyek keverednek e modern, kicsit már luxus elemekkel. A szálloda 27 lakosztállyal és 318 szobával várja a vendégeket.

És a várva várt új Atlantis hotel, az Atlantis The Royal sem maradhat ki a sorból, a szálloda tervezett nyitása ez év végén lesz, de már most számos részletet megosztottak róla: 43 emeleten összesen 795 szoba és 102 lakosztály biztosítja a kényelmet. A 22 emeleten, nagyjából 96 méter magasan egy feszített víztükrű medence vízében hűsölve gyönyörködhet a vendég a fantasztikus panorámában.

De helyet kapott itt más, egyedi elem is, ilyen a világ egyetlen, illetve első olyan szökőkútja, a Skyblaze Fountain,  melyben a tűz és víz együttese része a show-nak. De az új Atlantis ad otthont annak a hatalmas tartálynak is, amely több mint 4000 medúza lakhelye.

Az éttermek is osztályon felüliek, hiszen mindegyiket nemzetközi hírű szakácsok vezetik majd, mint Gastón Acurio, Ariana Bundy vagy Heston Blumenthal.

És ha már a legjobb séfek egyikét-másikát említettük, akkor ejtsünk szót a legújabb és legkülönlegesebb éttermekről is, mint például a csak vegetáriánus ételeket kínáló, a Michelin Guide által is említett Avatara étterem. Hagyományos indiai ételek kicsit újragondolva, ezt nyújta a Voco Hotelben lévő Avatara, a legszebb kilátással a Jövő Múzeumára.

Bluewaters Island, az Instagram sztárja

A mesterségesen kialakított Bluewaters Island szívében egy vadonatúj étkezési koncepció alakult ki, egy nagyon újszerű kulináris élmény - az asztalok kis kabinokban, fülkékben helyezkednek el lenyűgöző kilátással Dubajra. A konyha ázsiai jellegű, a a klasszikus sushitól a dim sumig minden megtalálható itt.

Az első félév újdonsága az 1 milliárd dirham befektetéssel épült Mohammed bin Rashid könyvtár, mely azzal a céllal épült, hogy ápolja az olvasási kultúrát, támogassa a kreativitás, a tudás és művészet fejlődését, egyfajta platformot biztosítva az intellektuális, irodalmi érdeklődés jegyében az egész régióban. Maga a könyvtár is könyvállvány alakú, a hatalmas épületben kilenc különálló könyvtár található, köztük a The General Library, az The Emirates Library és a The Children's Library.

Több mint 1,1 millió nyomtatott és digitális,  arab és más nyelvű könyv, több mint 6 millió disszertáció, körülbelül 73 000 zenei kotta és még sok minden más biztosítja  a gazdag tartalmat.

A Terra Solis egy varázslatos oázis, amelyet az ikonikus Tomorrowland csapat tervezett. A Terra Solis Dubait csillagképek ihlették. Három lenyűgöző szállásstílusnak ad otthont, melyeket csillagokról, meteorzáporokról és csillagképekről neveztek el: a Polaris harangsátraknak, a Perseida-páholyoknak és az Orion-medencés páholyoknak, amelyek mindegyike hihetetlen élményt kínál, különös tekintettel a kényelemre, a luxusra és a  stílusra. A sivatagi oázis 371 ezer négyzetméteren terül el, és egész évben szabadidős kínálattal várja vendégeit. Nemcsak a szállás lenyűgöző, hanem a kiváló zene, a szórakozási lehetőségek, és a kivételes étel- és italkínálat. Egy igazán frissítő, energizáló hely lesz az októberben nyitó Terra Solis.

(forrás: Turizmus.com) 

Vissza a hírekhez