Háromnapos fesztivállal várja a csokoládé szerelmeseit egy horvát város

Sky Travel | 2023.09.27. | Hírek

Ezen a három napon Opatijában minden a csokoládéról szól – a legjobb kézműves csokoládégyártók világszínvonalú finomságait kóstolhatjuk meg, és minden korosztályt remek szórakoztató programok várnak.

November 10. és 12. között a csokoládé fennséges íze fogja uralni Opatiját, és a várost az "édes élvezetek" szerelmeseinek központjává varázsolja. A 17. alkalommal megrendezett Csokoládé Fesztivál a hazai és külföldi világszínvonalú csokoládé- és édességgyártók legfinomabb termékeit mutatja be, valamint zenei, gasztronómiai, szórakoztató és kulturális események egész sorával várja minden korosztály tagjait - tájékoztatta lapunkat a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

A legédesebb három napban Opatijában az események középpontjában a Gervais Centerben megrendezésre kerülő "Csokoládévarázs" vásár áll majd, amely ötletes csokoládékülönlegességek exkluzív kínálatát mutatja be.

A fesztivál idén új helyszínt is kapott. A Juraj Šporer Művészeti Pavilon, amelyet az opatijai vendégek napjainkban művészeti kiállítások, koncertek és színdarabok helyszíneként ismernek, visszautazik abba a korba, amikor még cukrászdaként üzemelt.

A Juraj Šporer Művészeti Pavilon ugyanis egy csokoládé mesevilággá változik, ahol a világhírű osztrák gyártó, a Zotter Chocolate mutatja be csokoládé finomságait, a látogatók számára pedig egyedülálló alkalom nyílik a különleges "Opatija stílusú" Zotter csokoládé megvásárlására.

A Zotter csokoládét a Gervais Központban is megkóstolhatják az érdeklődők a "Pure Chocolate" koncert alatt. Az I Zefirelli együttes koncertje a zene és a csokoládé találkozásán alapuló összművészeti alkotás, amelyet a zenei darab jellegét tükröző fényjáték kísér. A koncert során minden egyes tételt válogatott csokoládécsemegék kísérnek, így teremtve színvonalas és egyedülálló élményt.

Opatija saját csokoládékészítőire is büszke: az idei Csokoládé Fesztivál legjobb ráhangolója az Amadria Park Hotels különleges attrakciója, a csokoládé és a desszertek szerelmeseit váró Milenij Choco Világ.

Ezen a helyszínen, ahol a legcsábítóbb finomságok, például sütemények, kekszek, harmincféle praliné és a legkülönbözőbb ízesítésű, kézzel készült csokoládék születnek, november 10-től december 31-ig a csokoládé kóstolás örömeinek ad otthont.

A Milenij Choco Világ a csokoládékóstolás élvezetén túl a kreatív önkifejezésre is lehetőséget kínál a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt: csokoládéval rajzolhatnak vagy szobrot készíthetnek belőle. Emellett egyedülálló stresszoldó élmény lesz a frissen készített, nagyméretű csokoládétáblák törése, amit később a kóstolás követ majd.

Az opatijai csokoládéhétvége során a csokoládé nemcsak az opatijai éttermek és kávézók étlapján lesz megtalálható, hanem  a wellness- és gyógyfürdők kínálatának is fontos összetevője lesz.

A kulináris élvezetek mellett a látogatókat változatos zenei program, valamint számos workshop, előadás, koncert és kiállítás várja, amelyek minden ízlést kielégítenek.

Csokoládé Fesztivál Opatija egyik legjobban várt eseménye, hiszen a város és a csokoládé már tizenhét éve elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Ez az édes esemény egyben a decemberi pazar adventi programsorozat vonzó nyitánya is.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez