Hamarosan űrszálloda is várja a turistákat Pattayán

Sky Travel | 2022. 06. 16. | Hírek

 

A magyarok egyik kedvenc utazási célpontja  Thaiföld, amely igyekszik új és még újabb attrakciókat kitalálni a világ minden részéről évek óta özönlő turistáknak. Ilyen például az augusztusban nyíló űrszálló, amely a Grande Centre Point Space Pattaya névre „hallgat.”

Akinek nincs elég pénze arra, hogy ugrást tegyen az űrbe, mondjuk Elon Muskkal, annak sem kell hiányolni ezután az űrutazás érzését. Bár a világon már több hasonló tematikájú szálloda működik – például Floridában – a thaiföldi nagyszabásúbb minden eddiginél - írja társlapunk, az mfor.

Ha belépünk az űrállomást idéző futurisztikus külsejű épületbe, lényegében elutazunk a jövőbe – vagy éppen ugrást teszünk a jelenkori galaxisba – anélkül, hogy el kellene hagynunk a Földet.

 

Futurisztikus bútorok, északi fényt idéző lámpák

Az Észak-Pattayában található gigantikus létesítményt az űrutazás ihlette, óriási területének és minden helyiségének ez a témája. Az inspirációt főleg az űrsiklók szolgáltatták, persze a bolygókon és a csillagokon túl. A szálloda mind a 490 hálószobája különleges mennyezeti világítótesttel van felszerelve, amely csillagokra emlékeztet. Az ágy színes fejtámla világítása az északi fényt idézi.

A vendégek választhatnak szobát egy egyszerű, 45 négyzetméteres Space Corner-től a 133 négyzetméteres, két hálószobás Connex űrlakosztályig, ahol egy intelligens szerkentyű állandóan mutatja az időt, az időjárást és a híreket. Nem hiányoznak természetesen a tengerre néző erkélyek és a jakuzzik sem a drágább lakosztályokból. Minden szoba ívelt falú és futurisztikus bútorokkal, galaktikus mintájú szőnyegekkel van berendezve, hogy úgy érezzük magunkat, mint egy űrhajóban. (Persze az űrben soha nem ilyen tágasak a helyiségek az asztronauták számára.)

Dzsungel jacuzzitól a japán fürdőig

A szálloda gyógyfürdőjének alapterülete meghaladja a 3000 négyzetmétert. Része egy pompás panorámával bíró hagyományos japán fürdőközpont is, amely az első ilyen Thaiföldön.

A szállodában kialakítottak egy hatalmas Space Water parkot is, amely négy zónára oszlik. Nem hiányzik a gyerekklub és a játékterem sem. Bizonyára nagy sikere lesz a vízesés-barlangnak, a dzsungel jacuzzinak, valamint a 330 méter hosszú "lusta folyónak”, amely valójában egy sodró örvény, csúszdákkal kombinálva. Külön vízi „játszóteret” alakítottak ki a gyerekek számára.

Az űrkalózok strandja – hullámokat szolgáltató szerkezettel ellátva és homokkal felszórva - , valamint gyermekmedence, és egy amfiteátrum tartozik még a vízi látványosságokhoz. A minigolfpálya formáját a naprendszer ihlette. A vízi park közepén lévő hatalmas fa körül éjszaka különleges fénybemutatókat tartanak.

Az éttermek nevei a bolygókat idézik, mint a Sola nevű tetőterasz, vagy éppen a| Luna, illetve a felhőket idéző teaszoba speciális teaszalon.

Garantált siker a gyerekkel érkezők számára

"A Grande Center Point Space közelebb hozza a valósághoz azt az örök emberi álmot, hogy valaha majd természetes lesz mindenki számára az űrutazás" – hangsúlyozták a tulajdonosok a beharangozó sajtóközleményben. Nem nehéz megjósolni, hogy a gyerekekkel érkező családok körében különösen népszerű lesz a különleges formájú építmény. A nyitási dátumot 2022 augusztusára tervezik, a szobák a nyugati turistáknak kifejezetten megfizethetők: körülbelül 52 ezer forintba kerülnek (1400 svéd korona) éjszakánként, azaz egyértelműen olcsóbbak, mint egy normál űrutazás… – jegyzi meg az alltomresor.se cikkírója.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez