Hamarosan nem csak szervezett csoporttal utazhatunk Japánon belül

Sky Travel | 2022.09.08. | Hírek

Szeptember 7-től több ponton enyhít a japán kormány szigorú korlátozásain. A három vakcinával rendelkező utazóknak elengedik a tesztkötelezettséget, és ugyan a beutazáshoz még szükség lesz utazásszervezőre, de az ország felfedezését egyénileg is engedélyezik majd, nem csak idegenvezető kíséretében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a három adat koronavírus elleni védőoltással rendelkező turistáknak szeptember 7-től nem kell a Japánba történő beutazás előtt 72 órával PCR-tesztet is elvégeztetniük.

Travel Agent Central értesülése szerint azonban azon a szabályon is enyhít a kormány, hogy kizárólag vezetett csoportok tagjaként léphetnek a látogatók az országba. A lap szerint a vízummal rendelkező utazóknak továbbra is szervezett úton kell belépniük az országba, de már nem lesz szükségük idegenvezető kíséretére. Ez azt jelenti, hogy bár Japán engedélyezni fogja az önálló városnézést, a célállomásra való utazást továbbra is elismert utazásszervezőnél vagy ügynökségnél kell lefoglalni.

Fumio Kishida japán miniszterelnök nemrég azt nyilatkozta, hogy mihelyt lehetséges, a jelenleg engedélyezett napi 20 ezer főnél többen is beutazhatnak majd a szigetországba. Meg nem erősített sajtóértesülések szerint ez a szám 50 ezerre nőhet a jövő hónapban. A pandémia előtt, 2019-ben több mint 100 ezer főt fogadott az ország naponta.

(forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez