Hamarosan Bodrogkeresztúr összes kincse megcsodálható

Sky Travel | 2022.10.18. | Hírek

A fejelsztések révén Bodrogkeresztúr igazi négy évszakos településsé válik, így akik téli túrák vagy borkóstolók miatt keresik majd fel a települést, már idén télen is Bodrogkeresztúr összes kincsét felfedezhetik.

 

 

Befejezéséhez közeleg a Bodrogkeresztúr turisztikai attraktivitásának fejlesztését célzó pályázat, amelynek részeként még idén teljesen megújul a település értékeit bemutató Keresztúri Kincsestár, illetve digitális eszközökkel megismerhetjük az épített örökséget, a település történelmét és föld feletti, valamint föld alatti csodáit.

 

Aki most látogat el a Tokaj szomszédságában lévő településre, azt láthatja, hogy utolsó simítások előtt áll a fejlesztés. A római katolikus templom, valamint a református templom udvara és a parókia felújítása már elkészült, létrejött egy kényelmesen megközelíthető parkoló, hamarosan elkészülnek a díszkőburkolatot kapó járdafelületek, az egykori villanyoszlopok már csak a gólyafészkeket tartják, és elektromos kisbuszok segítik kirándulókat.

 

A projekt zárásaként most van folyamatban a Keresztúri Kincsestár megújítása is, amelynek keretében egy teljesen új koncepció alapján kerül újragondolásra a teljes kiállítási tartalom. Nemcsak tartalmilag születik újjá, sokkal fontosabb, hogy a befogadás élménye helyett az átélés élményét tudja biztosítani a bemutatóhely. Nem pusztán az a cél, hogy bemutassák a keresztúri kincseket – pl. a Dereszla domb gyomrából előkerült aranyékszereket vagy a Bodrogkeresztúri kultúra tárgyi emlékeit -, a minikiállításon egy élményfolyam részévé válunk, amelynek során minden látogató saját maga pakolhatja össze azokat az élménymozaikokat, amelyet aztán hazavisz magával – nemcsak az emlékeiben, hanem akár a telefonján keresztül is.

 

2022 tavaszán az Innotime Hungary Kft. országos kutatást készített az utazási célú mobilalkalmazások használatáról. Ennek a tapasztalatait építik bele a szakértők most a bodrogkeresztúri élményfejlesztésbe, amely a kutatási tapasztalatok alapján nem elsősorban az oktatást vagy a tájékozódást fogja segíteni, és nem is kincskereső játék lesz, hanem egy olyan, akár letöltés nélkül is használható platform, amely a háttérben segíti a látogatókat, hogy minél komplexebb Bodrogkeresztúr-élményben legyen részük, egyben minél komfortosabban érezzék magukat.

 

A projektcsomag révén Bodrogkeresztúr igazi négy évszakos településsé válik, így akik téli túrák vagy borkóstolók miatt keresik majd fel a települést, már idén télen is Bodrogkeresztúr összes kincsét felfedezhetik.

A projekt a GINOP-7.1.9-17-2018-00027 Bodrogkeresztúr turisztikai attraktivitásának fejlesztése című pályázat keretében valósult meg.

 

(forás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez