Hamarosan 165 méter magasban csúszdázhatunk Bécs felett

Sky Travel | 2023.10.05. | Hírek

Különleges attrakcióval gazdagodott az osztrák főváros egyik jelképe, a Duna-torony: Európa legmagasabb csúszdáját tudhatja a magáénak.

Látványos helikopteres akciónak lehettek szemtanúi a minap az osztrák főváros lakói, ekkor emelték ugyanis a helyére a bécsi Duna-torony legújabb attrakcióját, egy átlátszó, kivilágított csúszdát. Ezen a torony északi oldalán, 165 méteres magasságból lehet lecsúszni a 15 méterrel lejjebb lévő kilátóteraszra. A torony üzemeltetői szerint a német művész, Carsten Höller alkotása Európa legmagasabb csúszdája. Az új attrakciót november közepétől lehet kipróbálni és legalább három évig a helyén marad.

Hermann Krammer, a Duna-torony ügyvezető igazgatója a projekt kapcsán elmondta, hogy nem volt könnyű megfelelni az összes feltételnek. Egyrészt, mert a Duna-torony 2001 óta műemlékvédelem alatt áll, másrészt pedig, mivel a legmagasabb szintű építészeti és biztonsági előírások vonatkoznak rá. Amíg be nem fejeződik a csúszda szerelése – 2023. október 17-ig –, a torony zárva tart.Krammer azt is elmondta, hogy jól haladnak a panorámakávézó forgatómechanizmusának javítási munkái is, a szerkezet csaknem hatvan év után szorult műszaki felújításra. A tervek szerint a kávézó még idén újra elkezdhet forogni, hogy páratlan kilátást nyújtson az osztrák fővárosra.

1964-es megnyitása óta 23 millió ember járt a Duna-toronyban, az elmúlt időszakban évente 420 ezren keresték fel Bécsnek ezt a híres jelképét. A látogatók 50 százaléka külföldről érkezett.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez