Hajós szolgáltatást indít az Uber Mykonos szigetén

Sky Travel | 2023.05.25 | Hírek

Uber Boat elnevezéssel új szolgáltatást indít a görögországi Mykonos szigetén az Uber fuvarmegosztó.

Az Uber bejelentette, hogy saját bérelt hajós szolgáltatást indít Mykonos szigetén – számolt be róla a greekreporter.com.

A Kükládok szigetcsoporthoz tartozó Mykonoson június közepétől egy applikáción keresztül foglalhatnak le helyeket hajókon az ott nyaralók és a helybeliek, maximum 8 személyre. A hajók kijelölt pontokon állnak meg, az ár a megállók számától függ majd. A szolgáltatást, ha megfelelő fogadtatásra talál, a jövőben más görög szigetekre is kiterjeszthetik.

Az Uber már korábban is kínált hajózási szolgáltatásokat. A „Hajóval munkába” elnevezésű kezdeményezés 2013-ban indult San Franciscóban, 2020-ban pedig a londoni Thames Clippers kompszolgáltatóval szövetkezett a cég a város közlekedési lehetőségeinek bővítésére. Azonban ez lesz az első alkalom, hogy az Uber a saját hajóival kínálja a szolgáltatást.

Az Uber 2014 végén jelent meg Görögországban az autómegosztó szolgáltatásával, és azóta folyamatos a feszültség a cég és a görög taxisok között. 2018-ban a görög kormány szigorúbb szabályokat vezetett be a közlekedési szolgáltatókra vonatkozóan, emiatt az Uber megszüntette az országban kínálati palettájának néhány elemét.

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez