Ha Spanyolországban jár, ezt a kisvárost nézze meg!

Sky Travel | 2022. 08.31. | Hírek

Setenil de Las Bodegas egy spanyolországi kisváros, amely arról nevezetes, hogy épületei egy szikla kiszögelléseibe vannak építve. A város a Rio Trejo mentén húzódik.

hirdetés
 

Setenil de Las Bodegas egy spanyolországi kisváros, mely Cádiz tartományban található. A város a nevét az egykor virágzó borászata után kapta. Igazán különleges Andalúzia fehér falvai (pueblos blancos) között, mely arról nevezetes, hogy épületei egy szikla kiszögelléseibe vannak építve. A város a Rio Trejo mentén húzódik.

A modern Setenil egy mór erődvárosból jött létre, még a 12. században. A mórok kezdték a sziklába vájva megépíteni otthonukat, hogy az természetes erődítményként megvédje a várost. Azonban számos bizonyíték miatt arra lehet következtetni, hogy Setenil már sokkal korábban lakott terület volt. Ezt bizonyítják a közelben található barlang lakóhelyek és társadalmak, melyek emlékei Cueva de la Piletanál, Rondától nyugatra találhatóak. Az erődváros egy látványos védelmi hely volt az arab időszakban, mely számtalan alkalommal állt ellen a keresztes hadak támadásai idején, mielőtt végleg leigázták a katolikus hatalmak 1488-ban.

A város neve Setenil de las Bodegas a 15.században alakult ki, amikor a keresztény telepesek szőlőültetvényeket telepítettek az oliva és mandula ültetvények mellé. Két ültetvény még mindig hoz termést, azonban a többi európai szőlőültetvény elpusztult egy rovarjárvány következtében az 1860-as években, az egykor virágzó pincészetek pedig bezártak. A következő század során Setenil a húsipari termékei miatt szerzett magának hírnevet, különösen sertéshúsáról ismert. Emellett számos cukrászda, bár és étterem is található a városban, melyek szintén kitűnő színvonalúak, a régió legjobbjai közé tartoznak.

(forrás: Turizmus Online) 

Vissza a hírekhez