Golfklubbal bővíti portfólióját a BDPST Group Alcsútdobozon

Sky Travel | 2023.05.19. | Hírek

A BDPST Group részvény-adásvételi szerződést írt alá a Pannónia Golf & Country Clubot tulajdonló cég közel 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A golfklub exkluzív étteremmel, 10 szobával, rendezvényhelyszínnel és 18 szakaszos golfpályákkal várja a vendégeket Alcsútdobozon.

A BDPST Zrt. és a Talentis Group Zrt. között létrejött, a Máriavölgy Zrt. alaptőkéjének 49,76 százalékát kitevő részvénycsomag tulajdonjogának adásvételét követően 2023 májusától a BDPST Hotelmanagement Zrt. veszi át Pannónia Golf & Country Club üzemeltetését – jelentette be a cégcsoport.

„Az elmúlt évben felülvizsgáltuk a BDPST Group portfólióját és egyértelművé vált, hogy vendégeink számára igényként merül fel a prémium szolgáltatási paletta bővítése. Ennek megfelelően a cégcsoport a felső kategóriás magyarországi szálláshelykínálat szélesítését célzó ingatlanpiaci fejlesztések mellett folyamatosan keresi az olyan befektetési alternatívákat, amelyek révén tevékenységi körét szélesíteni és diverzifikálni tudja. A szinergiáknak és a keresztértékesítési lehetőségeknek köszönhetően a célcsoportunk számára szélesebb szolgáltatási palettát tudunk nyújtani" – emelte ki Tiborcz István, a társaság többségi tulajdonosa a lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint.

 

Mint írták, az 1996-ban megnyílt Pannónia Golf & Country Club a magyarországi golfélet meghatározó helyszíne, amely nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. Az Év Golfklubja címet többször elnyerő 18 szakaszos championship pálya kiváló feltételeket biztosít a kezdő és tapasztalt játékosok számára, de kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínál a labdajátéktól tartózkodók számára is. Ugyanis az etyeki borvidék és Alcsútdoboz-Máriavölgy ölelésében nyugvó golfpálya és a történelmi Klubház nem csupán egy gyönyörű természeti környezetben található sportközpont, hanem különleges rendezvény- és esküvőhelyszín is. A klubhoz tartozik a Pannónia étterem és terasz is, amely tradicionális magyar és nemzetközi fogásokkal várja a kikapcsolódni vágyókat.

A közleményben kiemelik: az átalakítást követően a klub még inkább illeszkedik majd a cégcsoport portfóliójába, hiszen a BDPST Group alá tartozó Botaniq Collection márka alatt nemcsak prémium kategóriás hoteleket és gasztronómia egységek üzemeltet, hanem olyan szabadidős és rekreációs igényekre szabott komplexumokat is, mint például az idén megnyíló, klubtagsággal látogatható, exkluzív szolgáltatásokat kínáló svábhegyi Botaniq Budai Klub.Az újonnan megvásárolt golf resort egy hosszú távú rekonstrukciós projekt része, melynek során a sportközpont a jövőbeni felújítási munkálatokat követően szintén a Botaniq Collection alatt üzemel majd. Tervezetten a golfszezon zárását követően a klub átalakításon esik át és tovább bővítik a szálláshelyeket, valamint új koncepciót kap az f&b egység is – írták.

 

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez