Görögországban júniustól nem kell maszk a reptereken, éttermekben, szállodákban

Sky Travel | 2022. 05. 23. | Hírek

Június 1-jétől zavartalanul lehet nyaralni Görögországban: a már áprilisban beharangozott ígérethez híven ekkortól nem kell maszkot viselni az üzletekben, éttermekben, kulturális létesítményekben, sőt a repülőtereken és a repülőgépeken sem.

A kórházakban, gondozóotthonokban és a városi tömegközlekedési eszközökön azonban fennmarad a maszkviselési kötelezettség – értesült a reuters.com.

Más források arról is beszámolnak, hogy az enyhítés szeptember 15-ig érvényes, Thanos Plevris egészségügyi miniszter szerint ekkor felülvizsgálják, hogy szükség lesz-e ősztől a maszkra.

Görögország már május 1-jétől (a szezon végéig) eltörölte azt a kötelezettséget, hogy oltást vagy gyógyultságot kell igazolni a beltéri vagy nyitott közösségi helyiségekbe, például éttermekbe történő belépéshez.

Ugyancsak május 1-jétől nincs szükség oltási, illetve gyógyultsági igazolásra, vagy tesztre a Görögországba történő beutazáshoz.

Bár az EU ajánlása alapján az európai repülőtereken és repülőjáratokon május közepe óta feloldható a maszkviselési kötelezettség, több tagország, köztük Görögország egyelőre ragaszkodik a maszkviseléshez.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez