Fraknó várában és két burgenlandi kastélyban is elindult a szezon

Sky Travel | 2023.03.28. | Hírek

Az ausztriai Fraknó várában kézműves vásárral és gyerekprogramokkal, Lakompakon (Lackenbach) faültetési gyerekprogrammal, míg a kismartoni Esterházy-kastélyban vonósnégyes-napokkal kezdődik az idei szezon, de mindegyik helyszínen húsvéti programokkal is készülnek majd a szervezők.

A magyar határtól nem messze fekvő Fraknó várában a kézműves vásár mellett Sárkány, egyszarvú, húsvéti nyúl címmel magyar nyelvű húsvéti vezetéseket is tartanak a látogatóknak. Emellett lesznek kézműves foglalkozások, játék és német nyelvű meseelőadás is.

Április 2-án a Lackenbachi-kastélyban faültető workshop, április 9-én húsvéti tojáskeresés és kézműves foglakozások várják a gyerekeket.

Március 30-ától április 1-jéig tartanak a Quartetto plus vonósnégyes-napok a kismartoni Esteházy-kastélyban. Március 30-án az Emerson String Quartet európai búcsúturnéjának utolsó koncertjét tartja, Samuel Barber, Joseph Haydn és Franz Schubert egy-egy vonósnégyesét szólaltatva meg.

Március 31-én a Quartetto di Cremona olasz vonósnégyes koncertjén Ravel F-dúr vonósnégyese, Haydn, valamint Beethoven két késői alkotása csendül fel.

Április 1-jén három fiatal együttes zenél az Esterházy-kastély különféle tereiben. A vonósnégyesek délelőtt a Quartetto de Cremona mesterkurzusán vesznek részt. Az esti koncertsorozat a kastély kápolnájában indul, az Empire teremben folytatódik és a Haydn-teremben zárul. Az est Haydn Krisztus hét szava a keresztfán című művére épül. A darab egy-egy tételére kortárs zeneszerzők, Kaija Saariaho, Daniel Serrano, Busha El-Turk és Aida Shirazi műveivel reflektálnak a Leonkoro Quartet, az Adelphi Quartet és az Isidore Quartet zenészei.

Április 1-jétől a kismartoni Esterházy-kastélyban teljes nyitvatartással várják a látogatókat, akik újdonságként megnézhetik azt a hercegi hintót, amely három Esterházyt szolgált, valamint Keresztes Zsófi képzőművész The Wig című alkotását, amely a Budapesti Őszi Fesztiválon mutatkozott be, és most már része az Esterházy-gyűjteménynek.

A kastélyban április 3. és 6. között lesznek különböző korosztályoknak húsvéti tojáskereséssel egybekötött vezetések, április 7-én pedig tojásfestés.

A kortárs kiállítás-sorozat április 16-án indul a kastélyban. Elsőként azt az installációt mutatják be, amelyet Thomas Baumann készített a kastély díszlépcsőházába. Kertművészetek címmel pedig a Fehér teremben Anna Artaker, Katinka Bock, Susan Philipsz és Markus Schinwald projekttervei lesznek majd láthatók a kastélykert rendezéséről.

 

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez