Folytatódik a Budapest Airport által támogatott zajvédelmi program

Sky Travel | 2023.03.02. | Hírek

Három évre elosztva mintegy 1,2 milliárd forint összegben, minden idők legnagyobb és legtöbb zajcsökkentő megoldást nyújtó lakossági zajvédelmi programját indította el tavaly szeptemberben a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány, a Budapest Airport támogatásával.

A Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány a repülőtér-üzemeltető támogatásával 2022 szeptemberében indította el kibővített, minden idők legnagyobb lakossági zajvédelmi programját, amelynek első üteme 2023. február végén lezárult. Az első fázisban az ingatlantulajdonosok átlagosan 20%-a élt a felkínált lehetőségekkel. Mivel az első ütem azokon a területeken zajlott, ahol már korábban is elérhető volt a program (bár ezúttal kibővített szolgáltatásokat lehetett igénybe venni), így várhatóan a második, harmadik és negyedük ütemben sokkal magasabb lesz a programra jelentkezők aránya, hiszen ezek az ingatlantulajdonosok most először vehetnek részt a programban.

Vagyis a második ütemtől kezdve a X., XVII. és a XVIII. kerület, illetve Vecsés és Üllő újabb területeinek ingatlantulajdonosai élhetnek az ingyenes, pótlólagos ablakszigetelés vagy ablakcsere, redőnytok-szigetelés, szellőztető berendezés telepítés és a költségmegosztással kérhető ablakcsere lehetőségével.

Az érintett lakóingatlanok tulajdonosait a Budapest Airport postai úton, levélben is tájékoztatta a program részleteiről és a jelentkezés menetéről, de a zajvedelem.bud.hu címen is lehetőség van információt szerezni a részletekről. Az érdeklődők postai úton vagy elektronikusan is leadhatják jelentkezésüket a programra, a honlapon pedig a gyakran felmerülő kérdésekre is választ kaphatnak. A programban minden ingatlantulajdonos részt vehet, akinek a kijelölt területen ingatlanja van, és a feltételeknek megfelel – tájékoztatta lapunkat a Budapest Airport.

Annak érdekében, hogy a program és az újonnan bevonásra kerülő településrészek a lakók igényéhez igazodjanak, a Budapest Airport 2022 év elején részletes konzultációt kezdeményezett az érintett kerületek és települések polgármestereivel. 2022 júniusára, többszöri egyeztetést követően az 1,2 milliárd forintos keretösszegű program véglegesítésre került, és 2022 szeptember 1-jétől kezdődően három év alatt meg is valósul.

(forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez