Fenntarthatósági fókusszal szerveznek egészségturisztikai szakmai konferenciát

Sky Travel | 2023.02.15. | Hírek

Az Utazás Kiállításon keretében több társrendezvényt is lehetőségünk lesz meglátogatni. Egyik ezek közül az egészségturizmus konferencia, melyet február 24-én, a Hungexpo A pavilonjában tartanak majd 11 órától, fókuszában pedig a fenntarthatóság áll majd.

Február 23-26. között rendezik idén a 45. Utazás Kiállítást, valamint vele egy időben a 31. Budapest Boat Show-t a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a Balaton körüli kerékpáros turizmus, egy különleges tesztpálya, a megújult Városliget és az egzotikus Madagaszkár lesz a középpontban.

A kiállítás témája a fenntarthatóság a turizmusban, melyhez szervesen kapcsolódik az egészségturisztikai szakmai esemény témája is. A konferenciára február 24-én, 11 órától kerül sor a Hungexpo A pavilon AI. Galéria 106. teremben. A rendezvény az Utazás Kiállítás belépőjével szabadon látogatható.

A konferencia célja, hogy átfogó képet adjon a nemzetközi és a hazai trendekről és tendenciákról az egészségturizmusban; illetve jó gyakorlatokat mutasson be a fenntartható energia hatékonyságra és a fejlesztésekre. Az előadók és a pódiumbeszélgetések résztvevői a nemzetközi és a hazai turisztikai szakma jeles képviselői.

Az európai fürdők helyzetéről Mezősi Csilla, az Európai Fürdőszövetség főtitkára tart előadást. A hazai fürdők jelenlegi tendenciáiról és kilátásairól, a fenntartható fejlesztési lehetőségekről Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke ad átfogó képet. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója előadásában a budapesti történelmi fürdők példáján keresztül vizsgálja a fenntarthatóságot.

A pódiumbeszélgetések résztvevői olyan szakemberek, akik már jóval korábban a fenntarthatóság jegyében indították el a beruházásaikat vagy fejlesztették a szolgáltatásaikat. A tapasztalataik, jó gyakorlataik segíthetik a hazai szolgáltatókat, akár az üzemeltetés, akár a szolgáltatásfejlesztés, akár a kommunikáció területén.

A konferencia meghívott előadója Koós Zoltán, az MVM Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős osztályvezetője, aki az energetikai piac helyzetéről és kilátásairól beszél.

A szervezők a turisztikai szakma képviselői mellett örömmel várják a sajtó képviselőit és a turizmus képzésben résztvevő hallgatókat is.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez