Felújítják az avasi kilátót Miskolcon

Sky Travel | 2023.02.08. | Hírek

Hamarosan elkezdik felújítani Miskolc ikonikus kilátópontját. Az avasi kilátó kávézójának üzemeltetői már el is búcsúztak ideiglenesen, de az első emeletre még fel lehet menni a munkálatok kezdetéig.

Az Avasi kilátó kávézó üzemeltetője, Rák Mónika szerint március körül kezdődhetnek a munkálatok. Ők február 20-ig kaptak időt hogy kiköltözzenek, így el tudják majd végezi az épületen belül is a tervezett munkálatokat – írja a Sokszínű vidék. A tervek szerint a beruházás nyolc hónapig tart, így abban reménykednek, hogy decemberben már újra fogadhat vendégeket a vendéglátóhely.

Veres Pál, Miskolc polgármestere korábban a Boon-nak elmondta, hogy közbeszerzési eljáráson a város már ki is választotta a kivitelezőt. A tervdokumentáció szerint az alagsori szinten a kivitelezőnek el kell végeznie a külső homlokzati felújítást, a burkolatok kiegészítését, valamint a szennyezett felületek megtisztítását. Ezenkívül meg kell oldani a kilátó körüli járda szélesítését és felújítását.A kilátó földszinti, szabadtéri teraszán a későbbiekben szeretnének szabadtéri előadóesteket, zenei rendezvényeket, koncerteket tartani, így ezt is átalakítják majd.A kilátó alatti rendezetlen, elhanyagolt zöldfelületre, ahonnan ahonnan szintén szép panoráma nyílik a városra, árnyékolással ellátott sétányt terveznek.

 

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez