Felgyorsítja fenntarthatósági törekvéseit a Finnair

Sky Travel | 2023.03.28. | Hírek

A Finnair új, környezetvédelemre összpontosító kezdeményezésekkel fokozza fenntarthatósági törekvéseit. A légitársaság 2045 végére el szeretné érni a karbonsemlegességet.

A Finnair 105 új, elektromos meghajtású földi berendezéseket szállító járművet mutatott be annak a tervnek a részeként, amelynek révén csökkenti karbonlábnyomát, és 2023 végére eléri a nettó nulla kibocsátást a nem repülési műveletek esetében – olvasható a Breaking Travel News oldalán..

A beruházás keretében dedikált Volkswagen ID.Buzz elektromos furgonok is készültek, amelyek a Finnair földi műszaki műveleteit támogatják Helsinkiben, és csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást. A lépést követően a Finnair földi motoros berendezéseinek 45 százaléka elektromos vagy hibrid lesz.

Miközben a légitársaság jelentős lépéseket tett annak irányába, hogy földi kiszolgáló berendezései teljes mértékben elektromos meghajtásúak legyenek, üzemeltetési és kockázatcsökkentési okokból néhány jármű továbbra is hagyományos meghajtású marad, különösen a Finnországban uralkodó téli körülményekre tekintettel.

Miután a légitársaságnak 2022-re sikerült a felére csökkentenie az egyszer használatos műanyaghulladékot a fedélzeten, további intézkedéseket tesz a műanyag visszaszorítása, valamint az újrahasznosítási arány növelése érdekében.

Az utasok bambusz fogkeféket és mentás fogkrémet használhatnak, amelyeket a fenntarthatóságra összpontosító svéd The Humble Co. fejlesztett ki a Finnair számára. Az új tervezésű fogkefét és fogkrémet a Business Classon és a Premium Economy osztályon utazó ügyfelek kérhetik.

 

A légitársaság nemrégiben azt is bejelentette, hogy 750 tonna fenntartható repülőgép-üzemanyagot (SAF) vásárolt partnerétől, a Nestétől, amelyet a Helsinki repülőtérről induló járatokon használ majd. Legújabb törekvése pedig, hogy a rövidebb belföldi járatokat autóbusz-közlekedéssel váltsa ki.

 

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez