Februártól lazít a beutazáson Olaszország

Sky Travel | 2022. 02. 07. | Hírek

Olaszország február 1-től enyhíti a járványügyi korlátozásokat az Európai Unió országaiból érkező összes utazó számára.

Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter bejelentette, új rendeletet fogadtak el, amely kimondja, hogy az EU-ból minden látogató csak védettségi igazolvány felmutatásával léphet be az országba, és nem lesz szükség emellett plusz tesztelésre – írja a SchengenVisaInfo.com.

Védettségi igazolványként olyan dokumentumot fogadnak el, amely igazolja, hogy egy személy beoltott-e, felépült-e a koronavírusbetegségből, vagy a közelmúltban negatív tesztet produkált. Mindez azt jelenti, hogy minden uniós állampolgár, aki bemutatja a fent említett igazolások valamelyikét, hamarosan további belépési szabályok betartása nélkül léphet be Olaszországba.

Jelenleg az olasz hatóságok megkövetelik minden uniós polgártól, hogy belépéskor negatív tesztet mutasson be, függetlenül oltottsági állapotától és származási országától. Mivel azonban az omikron változat már széles körben elterjedt az EU-ban, a hatóságok megszüntetik a beutazás előtti tesztelési kötelezettséget.

A schengeni övezet államaiból érkezőknek - kivéve a Vatikánt és San Marinót -  jelenleg védőoltást vagy gyógyulást igazoló dokumetumot kell bemutatniuk negatív teszteredménnyel együtt, amely az érkezés előtt 48 órán belül készült. Ezenkívül mindenkinek ki kell töltenie egy digitális utaskereső űrlapot mielőtt beutazik Olaszországba.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez