Februártól ismét egész Thaiföld karanténmentesen látogatható

Sky Travel | 2022. 01. 26. | Hírek

Február 1-től visszaállítják a nemrég felfüggesztett Test&Go rendszert Thaiföldön - erről döntött csütörtöki ülésén a Covid elleni védekezést irányító kormányzati bizottság (CCSA), ami azt jelenti, hogy újra gyakorlatilag karanténmentesen lehet Thaiföldre jönni - írja a Bangkok Charlie.

A rendszer jelenleg használt elemei maradnak érvényben: vagyis kell szükség van biztosításra, illetve érkezés utáni PCR tesztre, valamint az 5. napon egy második PCR teszt elvégzését is előírják - derül ki a Facebook posztból. A Bangkok Charlie egy másik jó hírről is beszámol, amely a Phuketre utazókat érinti: február 1-jétől engedélyezik a bangkoki tranzitot érkezés esetén. Koh Samuihoz hasonlóan csak meghatározott Bangkok Airways járatokkal lehet majd közlekedni ilyet esetekben (PG5275, PG5279), erre oda kell figyelni a repülőjegyfoglalásnál - emelik ki.

A Turizmus Online-on nemrég írtunk arról, hogy a Covid-fertőzések újabb hulláma miatt a turizmusra nagyban építő ország január első hetében határozatlan időre felfüggesztette szélesebb körű karanténmentes programját az úgynevezett Test & Go-t, hogy elejét vegye egy újabb országos szintű fertőzéscunaminak. Ezek szerint szűk egy hónapig tartott a thai szigorítás.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez