Februártól fokozatosan feloldják a korlátozásokat a franciák

Sky Travel | 2022. 01. 26. | Hírek

Február 2-tól kezdve fokozatosan feloldják a koronavírus-járvány ötödik hulláma miatt bevezetett korlátozásokat, jelentette be Jean Castex miniszterelnök.

E naptól kezdve nem kötelező a kültéri maszkviselés, az otthoni munkavégzés csak ajánlott lesz, nem pedig kötelező, mint jelenleg, a kulturális és sportrendezvényeken megszűnik a létszámkorlátozás. Jelenleg zárt térben maximum kétezer, kültérben maximum ötezer fős rendezvények engedélyezettek maszkviselési kötelezettség mellett.

Az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók - amelyek december 10-én zártak be - február 16-án kinyithatnak ismét. Ugyanettől a naptól fogva ismét lehet táncolni a koncerteken, állva fogyasztani a vendéglátóhelyeken, s engedélyezett lesz az étel- és italfogyasztás a közlekedési járműveken, stadionokban, színházakban, mozikban.
A 16 éven felüliek számára hétfőtől kötelező bemutatni az oltottsági igazolást az ötven főnél több embert fogadó nyilvános helyeken, sportlétesítményekben, kulturális intézményekben, mozikban, színházakban, koncerttermekben, vendéglátóhelyeken, hotelekben, vonatokon, távolsági buszokon, belföldi repülőjáratokon.

 

Az oltottsági igazolás - amely három adaggal érvényes - az augusztus óta érvényes vírussal szembeni védettséget igazoló dokumentumot (oltási igazolást vagy 24 óránál nem régebbi negatív tesztet) váltja fel. A jövőben egy negatív teszt nem elégséges a nyilvános helyekre való belépéshez, kivéve az egészségügyi intézményeket.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez