Februárhoz képest 176 000 utassal nagyobb forgalom a budapesti reptéren

Sky Travel | 2022. 04. 13. | Hírek

A tél végével egyre többen indulnak utazni, ez pedig a repülőtér utasszámain is meglátszik. A jó idő megérkezésével márciusban tovább nőtt az utazási kedv; 2022 harmadik hónapjának utasszáma már meghaladta a 796 000-et is. A februári utasadatokkal összehasonlítva ez közel 30%-os növekedést jelent.

A budapesti repülőtérről elérhető desztinációk száma elérte a járvány előtti szint több mint 80%-át. Jelenleg 91 városba lehet közvetlen repülőjárattal eljutni Budapestről, 29 légitársaság kínálatában.

2019-el összehasonlítva több, korábban nem elérhető város is feltűnik a budapesti repülőtér menetrendjében, többek között Abu Dhabi, Akaba, Kaunas, Lappeenranta, Málta, Shannon és Torino. Az utasforgalmi adatok alapján márciusban Tel Aviv, London és Dubai voltak a legnépszerűbb úticélok.

Márciusban is újra jelentős mennyiségű légiárut kezelt a BUD Cargo City. Az év harmadik hónapjában 19 786 tonna áru fordult meg a budapesti repülőtér légiárukezelő központjában, amely 32.8%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez