Ezért a csokoládéfesztiválért is érdemes Opatijába utazni

Sky Travel | 2022.10.28. | Hírek

November második hétvégéjén három napra újra az édes élvezetek szerelmeseinek mekkájává válik a horvátországi Opatija (Abbázia). A Csokoládé Fesztivál látogatóit tartalmas kísérőprogram is várja.

Exkluzív csokoládétermékek, különleges finomságok és vonzó program fémjelzi a 16. Opatijai Csokoládé Fesztivált, amelyet a megszokottnál korábbi időpontban, november 11. és 13. között rendeznek meg ebben az évben, az advent izgalmas felvezetéseként. A tengerparti városban kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket.

A közkedvelt ínyencségnek szentelt rendezvény – Horvátország egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválja – az ország és a régió olyan csokoládé-különlegességeit népszerűsíti, amelyek megalkotásában egyedi szemlélet jut kifejezésre. A központi eseményen, a Gervais Központban megrendezett „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz kézműves csokoládédesszert-készítő termékeit ismerhetjük meg. A központ kapui november 11-én, pénteken 14-21 óráig, november 12-én, szombaton 9-21 óráig, november 13-án, vasárnap 9-19 óráig tartanak nyitva.

De az opatijai éttermek étlapjain, a városi kávézók kínálatában, valamint a gyógy- és wellnessközpontok kezeléseiben is megtalálható lesz a csokoládé.

A gasztronómiai élvezetek mellett pedig gazdag programra is számíthatnak a látogatók. A kakaóbabtól a csokoládéig című kiállításon tanúi lehetnek annak a folyamatnak, melynek során a keserű kakaóbabszemek édes finomsággá alakulnak át. Az itt szerzett elméleti tudást a gyakorlatban is kamatoztathatják a csokoládékészítés technikáját ismertető, felnőtteknek és gyerekeknek szóló workshopokon. A kicsiket ezen kívül a klasszikus csokoládétáblákra retró stílusban festő műhelyek foglalkoztatói, valamint a vidám Choco Photo point szórakoztatják, programokat pedig neves zenészek fellépései teszik teljessé. A látogatókat egy igen különleges meglepetés is várja: szemtanúi lehetnek egy csokiruha elkészítésének.

 
(forrás:Turizmus.com)

Vissza a hírekhez