Ezekről a repülőterekről az összes lakott földrész átszállás nélkül elérhető

Sky Travel | 2023.04.26. | Hírek

Egy légiközlekedési portál gyűjtése szerint a világon jelenleg csak hat olyan repülőtér van, ahonnan az összes lakott kontinens közvetlen járattal elérhető.

A kínált légi összeköttetések száma fontos értékmérő a repülőterek számára a nemzetközi konkurenciaharcban. A Föld lakott kontinenseit sűrűn teleszövik a repülőjáratok, érdekes azonban, hogy csak hat olyan repülőtér van a világon, amelyikről mind a hat lakott földrész közvetlen járattal elérhető – állítja az aerotelegraph.com egy néhány héttel ezelőtti gyűjtése alapján.

A légiközlekedési portál azt a felosztást vette alapul, amely szerint hét földrész van: Európa, Ázsia, Észak-Amerika, Dél-Amerika, Afrika, Ausztrália és Óceánia, valamint az Antarktisz. Egyedül ez utóbbi kontinens nem lakott, bár repülőterek itt is vannak, de ezeket csak a kutatók használják, menetrend szerinti járatok nem közlekednek ide.

Az egyedüli európai légikikötő, amelyet mind a hat lakott kontinenssel összekötnek közvetlen járatok, a londoni Heathrow. A többi nagy európai repülőtérnek elsősorban az ausztrál térséget illetően vannak hiányosságai. Nyáron a római is felkerül a minden kontinenssel közvetlen kapcsolatban álló repülőterek listájára, ugyanis a Qantas újra fog átszállás nélkül repülni az olasz fővárosból a nyugat-ausztráliai Perthbe, majd onnan Sydneybe, de csak szezonálisan.

Két másik repülőtér Észak-Amerikában található: ez a chicagói O'Hare és a New York-i JFK. New Yorkból egyébként az Air New Zealand csak nemrég kezdett el Aucklandbe repülni – írja a portál.

Az exkluzív klubba tartozik még Ázsiában a dubaji és a dohai, valamint Afrikában a johannesburgi OR Tambo nemzetközi repülőtér.

(forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez