Ezekben a hónapokban foglalhatja le legolcsóbban nyaralását

Sky Travel | 2023.09.04. | Hírek

A fogyasztói termékek és szolgáltatások szisztematikus tesztelését végző népszerű brit portál, a Which? összehasonlította a két legnagyobb brit utazási iroda, a Jet2holidays és a Tui több mint 15 ezer nyaralási csomagjának árait a foglalási idő függvényében.

Az írás egy 2023. júliusi nyaralást vett mintának, és a tavaly októberi, novemberi, decemberi, valamint a 2023. januári foglalások árait hasonlította össze, majd újra megnézte az árakat az indulás előtt egy illetve két héttel.

Az árellenőrzés során a Jet2holidays és a Tui összes hétéjszakás, repülőjegyeket tartalmazó üdülését megvizsgálták Görögországba, Törökországba, Portugáliába, Olaszországba, Spanyolországba és a Kanári-szigetekre.

A legideálisabb dátum legtöbb esetben a foglalásra a júliusi utazás előtt hét hónappal volt, tehát decemberben.Egy hét Görögországban akár 242 fonttal (108 ezer Ft) olcsóbb lehet így személyenként, a törökországi és portugáliai nyaralások pedig közel 200 fonttal (89 ezer Ft) olcsóbbak voltak ebben az időszakban lefoglalva, mint közvetlenül a nyaralás előtt.Az olaszországi nyaralások foglalására a január volt legolcsóbb hónap – az utolsó pillanatos árakhoz képest közel 150 fontot (67 ezer Ft) lehetett megtakarítani.Spanyolország és a Kanári-szigetek ugyanakkor kivételt jelentett: ebben az esetben az előzetes foglalás általában drágább volt, mint az utolsó pillanatban történő.Ugyanakkor előfordulhatott, hogy az utazásszervezők túlbecsülték a 2023-as keresletet, ezért az utolsó pillanatban kénytelenek voltak akciókat indítani.

Ha az utolsó pillanatban vásárolunk, hasznos információ, hogy mind a hat vizsgált úti cél esetében az átlagos árak két héttel az indulás előtt alacsonyabbak voltak, mint előtte egy héttel. A legjelentősebb árkülönbséget itt a törökországi és görögországi nyaralások esetében tapasztalhattuk, ahol akár 90 fontos (40 ezer Ft) különbség is előfordulhatott az árakban.

Más módok is vannak arra, hogy kevesebbet költsünk egy-egy nyaralás alkalmával. Nemrég összeszedtük, mennyit kell a készpénzfelvételért fizetnünk az egyes országokban.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez