Ezek lettek idén Magyarország legszebb erdejei

Sky Travel | 2023.07.18. | Hírek

Február 11-én indult az Agrárminisztérium Facebook játéka, melynek keretén belül a közösségi oldalukon minden héten bemutattak egy-egy állami erdőgazdaságot, és 8 javasolt helyszínt az adott állami erdőgazdaság területén, amire aztán a közösségi oldalon lehetett szavazni.

A 22 héten át zajló szavazás véget ért, az Agrárminisztérium közzétette: a legtöbb voksot a debreceni Nagyerdő kapta – írta meg a dehir.hu.

Négy nappal a verseny vége előtt még a negyedik helyen állt 1736 szavazattal, ám a július 16-i zárást követően, 5800 vokssal az első helyen végzett. Ezzel a szavazatszámmal toronymagasan nyerte a mezőnyt. Második helyen a Zsófia-kilátó, míg harmadik helyen a Cuha-völgy végzett.

Az erdőgazdaságok legfontosabb feladata az állami erdővagyon megőrzése és fenntartható hasznosítása. Ennek keretein belül nemcsak a főváros térségi erdőkben, hanem az ország minden pontján gondot fordítanak az erdei szálláshelyek, pihenők, ökoturisztikai központok megújítására, hálózatba foglalt fejlesztésére.Az állami erdőkben több mint 11 ezer kilométernyi jelzett turistaút-hálózatot használhatnak jelenleg a kirándulók. Emellett mintegy 1200 kilométer kerékpározásra és közel 400 kilométer lovaglásra kijelölt erdei út várja a kikapcsolódási lehetőséget keresőket. Az állami erdőgazdasági cégcsoport évente legalább 2 milliárd forintot fordít aktív természetvédelmi célú feladatokra, további 4 milliárd forintot pedig az ökoturisztikai hálózat elemeinek fenntartására.

(forrás:Turizmus.com)

Vissza a hírekhez