Ez az európai ország jövőre túlszárnyalhatja Franciaország látogatottságát

Sky Travel | 2023.11.22. | Hírek

Idén Törökországban olyan szinten megnőtt a látogatók száma, hogy az előrejelzések szerint 2024-ben megelőzheti Franciaországot, mint Európa második leglátogatottabb országát.

Bár összességében Európában a látogatók száma még nem érte el a 2019-es szintet, azonban Törökországban 73 százalékkal nőtt a látogatók száma a járvány előtti időkhöz képest – derült ki WTM Global Reportból. Az eredménnyel megelőzi Európa két legnagyobb piacát, Spanyolországot és Franciaországot, amelyek látogatottsága csupán 33 százalékkal, illetve 31 százalékkal nőtt 2019-hez képest.

A török líra árfolyamának csökkenésével a törökországi nyaralás sok utazó számára megfizethetőbbé vált, illetve az ország kristálytiszta vizű tengerpartja és csúcskategóriás üdülőhelyei az olasz Riviéra vagy a francia Côte d'Azur költséghatékonyabb alternatívájává váltak.

Isztambul nyüzsgő városnegyedei és a látványos oszmán építészet is vonzza a turistákat, míg a nyugati partra Epheszosz, a kolosszális műemlékek ókori csodája miatt érkeznek a látogatók – írja az Euronews.

A WTM jelentése azt is előrevetíti, hogy Törökország vonzereje 2024-ben is növekedni fog, így Európa második leglátogatottabb országává válhat, ezzel megelőzve Franciaországot.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez