Ez a nyári szezon a családokról szól Dubajban

Sky Travel | 2023.05.22. | Hírek

Nyaraljon Dubajban! Elvetemült ötlet? Első hallásra talán az, igen. Pedig igazából nyáron mindenhol meleg van. Nos, ha nem is július közepén vagy augusztusban vállalkoznánk rá, azért az év többi hónapjában Dubaj tökéletes úti cél lehet.

A légkondicionált beltéri programok sokaságának köszönhetően bőven akad elfoglaltság felnőttnek és gyermeknek egyaránt. Ráadásul ilyenkor minden olcsóbb is, egyszóval miért is ne élnénk ezzel a kedvezményes lehetőséggel?

Sok mindent ajánlhatunk erre a nyárra is, ha kedvező áron szeretnének Dubajba utazni.

Áprilistól indult el a KIDS GO FREE kampány, amelyben számos szálloda és látnivaló vesz részt. A szállodák ingyenes elhelyezést biztosítanak a gyerekeknek, és a látványosságok – Burj Khalifa, Skyviews, Aya, hogy csak néhányat említsünk – egész sora is ingyen biztosítja a belépést. A szállodák egyébként is sokkal jobb árakat kínálnak ilyenkor, mint az októbertől márciusig tartó főszezonban.

Persze újdonságokból sincs hiány, idén is számos helyszínt tudunk ajánlani, amelyeket érdemes felkeresni.

 

Ilyen például az előbb említett AYA Universe, ez a nemrégiben megnyitott virtuális, tematikus beltéri park, ahol a különböző témákra osztott termekben a valóságosnak tűnő, de mégis virtuális helyszíneken csodálkozhatunk rá egy elképzelt világra.

És ha Dubaj, vagyis egy arab ország, akkor természetesen sivatag, és sivatagi programok. Ebből is bőven van választék – hajnali hőlégballonozás, jeep szafari, amelyeket érdemes jó előre lefoglalni. De ha nem a megszokott sivatagi programra, hanem egy kicsit exkluzívabb élményre vágynánk, akkor jó szívvel ajánljuk a Sonara Camp valamelyikét. Exkluzív környezet és szolgáltatás a legszebb sivatagi környezetben.

Nyár és gyerekprogram, vagyis vízi- és témaparkok sokasága, amelyek Dubajban is a családi nyaralás fénypontjai lehetnek. Ki ne hallott volna az Aquaventure vagy a Legoland víziparkjáról, ahol akár egy egész napot eltölthetünk anélkül, hogy tényleg mindent végig próbáltunk volna.

Beltéri program a KidZania, amely a Dubai Mall-ban, az akvárium közelében található, fejlesztő játékok sokaságával várja a tanulni vágyó gyerekeket. Egyfajta téma park ez, ahol a 2-10 éves gyerekek különböző felnőtt szerepekben próbálhatják ki magukat.

Ügyességi játékok várják a kicsiket az Olioli-ban is, nagyjából 40, művészeti vagy tudományos jellegű, megoldásra váró fejtörővel foglalhatják el magukat a gyerkőcök.

 

Ha a búvárkodást nem az Arab-öböl vízében, hanem a világ egyetlen, 60 méter mély, és egyébként is hatalmas méretű beltéri medencéjében szeretnénk kipróbálni, akkor erre a Deep Dive Dubai medencéje lesz igazán alkalmas. Dubaj egyébként is a legekről szól – legszebb, legjobb és legnagyobb – nos a Deep Dive Dubai éppen ilyen! Igaz, ez nem a legolcsóbb elfoglaltság, de megéri!

Dubaj egyre inkább híres a gasztronómiai választékról, a 13 000 különböző étterem és kávéház ebben a 3,5 milliós népességnek otthont adó országban nem véletlen.  Dubajban 200 különböző nemzetiség él, akik Dubajba költözésükkor magukkal hozták a szokásaikat, ételeiket és fűszereiket. Talán nincs olyan konyha Dubajban, amely ne képviseltetné itt magát (igaz, magyar étteremmel még nem találkozunk).

Szállodai választékából is hihetetlen mennyiség és minőség van jelen, a nagyjából 800 szálláshely lefedi az összes szállástípust, a hotelapartmanoktól a luxusszállodákig.

Jumeirah Mina A’Salam és a Jumeirah Dar Al Masyaf a Madinat Jumeirah legszebb szállodái, ahol a minden igényt kielégítő szállodai szolgáltatáson túl maga a helyszín is sokat ad a hely értékéhez. De található itt egy teknősmentő állomás is, ahol most éppen 12 teknős rehabilitálása folyik, amelyek jó eséllyel hamarosan visszatérhetnek a tengerbe.

Ha sikerült kedvet csinálnunk egy dubaji úthoz, akkor már csak a repülőjegy hiányzik – szerencsére Budapestről bőven van választék.

 

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez