Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnoksága Miskolcon

Sky Travel | 2023.07.12. | Hírek

Fogyatékkal élő önkéntesek is segítik a miskolci Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságainak megrendezését.

Fogyatékossággal élő önkéntesek is segítik az Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságok szervezőinek munkáját. A miskolci Szimbiózis Alapítvány lakóotthonaiban élő fiatalok az akkreditáció, az ünnepélyes megnyitó és a tollaslabda bajnokság munkálatainál segédkeznek majd - tájékoztatta lapunkat a miskolci Szimbiózis Alapítvány.

Az értelmi sérültek az ép és egészséges önkéntesekkel együtt dolgoznak a rendezvény sikeréért. A két rendezvényt 150 önkéntes segíti, köztük a vannak az alapítványtól érkező fiatalok is.

2023. július 13-19. között Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának.A két egyetemi kontinensviadalt a Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club rendezi meg, együttműködésben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel, a Magyar Tollaslabda Szövetséggel, a Magyar Vízilabda Szövetséggel és a Miskolci Önkormányzattal. A nemzetközi sporteseményre összesen 200 sportoló érkezik Miskolcra, 11 európai ország 22 felsőoktatási intézményéből.

Az Európai Egyetemek Bajnoksága részeként július 16-án, vasárnap a tollaslabda helyszín DVTK Aréna előtti téren az egyik nagy sportáruházzal és a Szimbiózis alapítvánnyal közösen az EUC 2023 Miskolc szervezői sport- és családi napot hirdettek 10 és 16 óra között.

A rendezvényen az alapítvány munkatársai érzékenyítő foglalkozásokat tartanak, és lehetőség lesz számtalan jobbnál jobb sporteszköz kipróbálásra is, miközben a DVTK Arénában a tollaslabda csapatdöntők küzdelmei tartanak majd 9 órától.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez