Erős volt a főszezon Franciaországban

Sky Travel | 2023.08.30. | Hírek

Franciaország továbbra is a világ elsőszámú turisztikai célpontja, s az idei nyári szezon az infláció és az áremelkedések ellenére sikeresebb, mint a tavalyi.

Jóllehet a nyaralók száma júliusban és augusztusban "nagyjából stabil" maradt a tavaly nyári turisztikai szezonhoz képest, amely áprilistól szeptemberig tart, a becsült szeptemberi adatok figyelembevételével, várhatóan emelkedni fog - derül ki egy kormányzati értékelésből, amelyet októberben véglegesítenek.

Júliusban és augusztusban a turisták száma "nagyjából stabil" volt az előző évhez képest: a franciák 67 százaléka hosszabb-rövidebb időre elutazott nyaralni a hazai turizmus népszerűsítéséért felelős állami szerv, az Atout France megbízásából készített felmérés szerint.

Az otthon maradtak 40 százaléka állította azt, hogy elsősorban anyagi okokból nem engedhetett meg magának nyári utat.

A franciák 88 százaléka Franciaországban választott nyári úti célt.

A szeszélyes időjárás és a szűkebb pénztárca miatt a franciák idén kevésbé választották a tengerpartokat, inkább a hegyekbe és vidékre utaztak, s előszeretettel több rövid időszakra, miközben a külföldi turisták nagyszámban visszatértek Franciaországba.

A tavalyi kilenc nap helyett idén átlagosan csak nyolc napra utaztak el nyaralni a franciák.Bár az infláció ellenére a franciák nem áldozták be a nyaralásukat, ügyeltek a kiadásaikra - mondta egy sajtótájékoztatón Olivia Grégoire, a kormány idegenforgalomért felelős tagja, aki szerint a franciák 27 százaléka állítja, hogy kevesebbet költ étteremben.

A szállodaiparban, ahol az egy szobára jutó bevétel 30 százalékkal emelkedett egyes régiókban 2019-hez képest, a látogatók száma mintegy 2 százalékkal csökkent - mutatott rá a miniszter. A kempingek bevétele viszont 2, a magánszálláshelyeké pedig 11,8 százalékkal nőtt.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez