Érkezik a Boglya Feszt, a Tisza-tavi öko-művészeti fesztivál

Sky Travel | 2023.05.26. | Hírek

Öt település, tucatnyi zenés előadó, falusi és közösségi programok, valamint számos helyi mesterség bemutatkozása várja a fiatalokat és a családokat a Tisza-tó partján első ízben megrendezésre kerülő Boglya Feszten 2023. június 23-25. között.

Idén először rendezik meg a Boglya Fesztet, amellyel egy olyan fesztivált álmodtak meg a Tisza vidékén, ahová a fiatalok szívesen kiszakadnak a nagyvárosok forgatagából, és ahová a családok is bátran eljöhetnek. A fesztivál helyszínének öt település ad otthont: Tiszadorogma, Egyek, Ároktő, Tiszabábolna és Tiszavalk – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

„Örömmel veszünk részt az 50 éves Tisza-tó jubileumi év programjaiban. 12 éve szervezünk táborokat a térségben, amihez ezek a falvak szolgáltatták a programhelyszíneket. A fesztivállal szeretnénk lehetőséget adni a fiataloknak és a családoknak, hogy szervezett programokon vegyenek részt hazánk egyik egyedülálló, természeti szépségekben bővelkedő tájain. A teljes Boglya Fesztet öko-szemléletben szervezzük, hiszen a Tisza-tó, mint természeti érték megőrzése mindannyiunk számára a legfontosabb" – árulta el Erdeiné Csepregi Zsóka, a fesztivált szervező Egyboglya Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A háromnapos fesztiválon a tiszadorogmai révnél felállított színpadon koncertet ad többek között az Aurevoir, a Funktasztikus, az Unisex, Muriel és a Bíborszél, míg a gyerekzenei kínálatot olyan előadók képviselik, mint a Veronaki zenekar.

A művészeti vonalat számtalan olyan program színesíti, amelyen a fesztiválra látogató közönség betekintést nyerhet – sőt mi több, részesévé válhat! – a térség mindmáig élő mesterségeinek. A vendégek a hagyományőrző foglalkozásokon kipróbálhatják például a kosárfonást és a csipkeverést, valamint aktív tagjai lehetnek a falusi irodalmi szalon életének is.

A falusi programok szerves részét képezik olyan tevékenységek, amelyek a mindennapi vidéki életbe engednek betekintést. A fesztiválozók részt vehetnek közösségi kertészkedésben, hozzájárulhatnak az ebédhez a tészta saját kezű készítésével, vagy meglátogathatják a fesztivál idején tárt kapukkal váró porták egyikét. A fiatalokat és a gyerekes családokat várja az ártéri élménytraktorozás, valamint a társasjátékklub és az esti pizsiparty is.

A fesztivál 400 ingyenes sátorhelyet kínál, illetve Facebook-csoporttal segítik a szálláskereső és -kínáló felek egymásra találását.

 

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez