Erdélyi magyar szállodatulajdonosok terjeszkednek Bukarestben

Sky Travel | 2023.03.27. | Hírek

Szarvadi Lóránd és felesége, a Kovászna megyei Bálványos Resort & Spa tulajdonosai szállodát vettek Bukarest belvárosában és új márkanevet is bevezetnek a romániai piacra.

A Cushman & Wakefield Echinox ingatlantanácsadó és -közvetítő sajtóközleményben hozta nyilvánosságra, hogy Szarvadi Lóránd és felesége, Szarvadi Téglás Zsuzsanna megvásárolta a román fővárosban a K+K Elisabeta szállodát. A tranzakció összege érthető okokból titkos, azt azonban már tudni lehet, hogy a Brandient cég által kidolgozott koncepció alapján a ház PeakTure márkanév alatt fog újranyitni, és erre keresztelik bálványosi szállodájuk most épülő új szárnyát is.

Az újonnan megvásárolt hotel a romániai és külföldi turistákra alapoz, akik egyre nagyobb számban látogatnak a román fővárosba, de az új tulajdonosok az üzleti szegmenst is megcélozzák.

A 64 szobás, négycsillagos K+K szállodát 2006-ban alapították az osztrák Koller testvérek, majd 2019-től az indiai InterGlobe konglomerátum birtokába került (a cég a szállodaipar mellett a légi közlekedésben is érdekelt), a tranzakciót pedig most a Szarvadi házaspárral a Cushman & Wakefield Echinox vezényelte le.

Emellett a Szent Anna-tavat körülölelő erdőben, a Kézdivásárhelyt Tusnádfürdővel összekötő út mellett elhelyezkedő Bálványos Resort & Spa is folyamatosan bővül, terjeszkedik. A közlemény szerint a most épülő új szárny is a PeakTure nevet fogja viselni és várhatóan augusztusban nyílik 50 szobával, valamint egy új wellness-részleggel.

A Szarvadi család vendéglátási portfóliójához tartozik még a Bálványosról hozott GastroLab koncepció Bukarestben, mely az erdélyi konyhát ötvözi a világ minden részéről importált borokkal, a Fork și Champagne & More vendéglők, valamint az INdiVINO borüzlet-hálózat, ahol a kis erdélyi borászatok nedűit terjesztik.

„A Bálványos Resort tizenöt éves fantasztikus tapasztalatát és a folyamatos fejlesztéseket követően, úgy éreztük, elérkezett a pillanat, hogy belépjünk a bukaresti négycsillagos szállodák szegmensébe. Ez egy új kihívás, de lelkesek vagyunk, örülünk, hogy lehetőségünk nyílt egy új urban boutique szállodai koncepció kialakításához prémium szolgáltatásokkal” – nyilatkozta az említett közleményben Szarvadi Lóránd. A tulajdonos bízik a román turizmus felfutásában, főleg ami a bukaresti szállodákat illeti, mert „a látogatók száma exponenciálisan növekszik."

A K+K megvásárlásával nem csupán szállodát, hanem egy jól működő üzletet is vásároltak: terveik között szerepel a PeakTure további városi és hegyvidéki terjeszkedése is.

A Szarvadi házaspár 2007-ben nyitott a vendéglátás felé, miután eladták Domo üzletláncukat, mely háztartási gépeket, elektronikai eszközöket forgalmazott. Az üzletlánc egyébként forgalom tekintetében a harmadik helyen állt Romániában, Szarvadi Lóránd pedig akkor a 24-25 millió euróra becsült vagyonával a Ziarul Financiar toplistáján előkelő helyet foglalt el a leggazdagabbak között.

 

(forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez