Erdély és Magyarország között indít járatokat az Aeroexpress Regional

Sky Travel | 2022. 09.08. | Hírek

Szeptember 5-től közvetlen légi járatokat közlekedtet Magyarországról Erdélybe az Aeroexpress Regional startup magyar légitársaság – közölte az Aeroexpress Group. A repülőjáratok Budapestet Kolozsvárral, Debrecent pedig Kolozsvárral és Marosvásárhellyel kötik össze.

Az új járatok hetente háromszor közlekednek a két hónapos bevezető időszakban, amely alatt felmérik az utazók visszajelzéseit. Az Aeroexpress Regional honlapján olvasható tájékoztatás szerint a repülők október 28-ig közlekednek, hétfőn, szerdán és pénteken.Az Aeroexpress Regional alapító résztulajdonosa a 100 százalékban magyar tulajdonú BASe Airlines Zrt., amely 31 éve van jelen a piacon és Európán belül jelentős tapasztalatokat szerzett a regionális repülés terén, emellett magánszemélyek vannak még az alapítók között.

A légitársaság által használt Embraer 120 ER brazil gyártmányú utasszállítót kifejezetten a rövidtávú, regionális járatok hatékony és gazdaságos üzemeltetésére fejlesztették ki – írták a közleményben. Az Aeroexpress Regional célja a Malév megszűnésével Magyarországon szinte teljesen eltűnt regionális repülés és később akár a ráhordó funkció újraélesztése – mondta el az AIRportal.hu-nak Somogyi-Tóth Dániel, a cég alapítója és résztulajdonosa.

A légitársaság összeköttetést kíván teremteni Magyarország fővárosa és a jelenlegi, továbbá leendő regionális repterei, illetve a Kárpát-medence olyan, gazdasági-turisztikai szempontból fontos helyszínei és magyarlakta területeinek regionális központjai között, amely távokon idáig nehézkes és hosszadalmas volt az eljutás közúton vagy vasúton.

(forrás: Turizmus.com) 

 

 

Vissza a hírekhez