Enyhíti a beutazási szabályokat a Fülöp-szigetek

Sky Travel | 2022. 02. 10. | Hírek

Február 10-étől a teljes mértékben beoltott turisták mind a 157 vízummentességet élvező országból újra beléphetnek a Fülöp-szigetek területére – jelentette be a turisztikai minisztérium. Nem mindegy azonban, milyen oltási igazolással rendelkezünk.

A belépés feltétele egy, az indulás előtt maximum 48 órával elvégzett negatív PCR-teszteredmény - értesült a TTG Asia.

Az illetékesek arra kérik az országba belépő külföldi turistákat, hogy érkezés után hét napig figyeljék meg magukat, és azonnal jelezzék a helyi önkormányzat egészségügyi osztályán, amennyiben a fertőzés tüneteit észlelnék.

A turistáknak maguknak kell hordaniuk az oltás felvételét igazoló dokumentumokat, például a WHO által kiadott sárga könyvet vagy a kölcsönösségi alapon elfogadott, más államok által kiállított oltási igazolásokat.

A magyar hatóságok által kiállított védettségi igazolványt ugyanakkor nem fogadják el a belépéshez, mivel a Fülöp-szigetekkel nem kötötte meg hazánk az oltási igazolások kölcsönös elismerését biztosító egyezményt.

Jelenleg 29 országgal van érvényben ilyen megállapodás, számos európai állam mellett egyebek között Egyiptommal, a Seychelle-szigetekkel, Kazahsztánnal, Indiával és Marokkóval. Az aktuális lista a Konzuli Szolgálat honlapján érhető el.

Jelen állás szerint az uniós Covid-igazolványt sem fogadják el a védettség igazolására a Fülöp-szigeteki hatóságok.

A konzuli szolgálat honlapján arra is felhívják a figyelmet, hogy a "Nem vagy részben beoltott személyek, vagy akik beoltottságát igazoló dokumentumot nem fogadják el a hatóságok: érkezéskor angol nyelvű negatív RT-PCR teszteredményt kell bemutatni, amely az indulást megelőzően nem több mint 48 órával készült. Szintén érkezéskor karanténszálloda foglalást kell bemutatni ahova a reptérről kijelölt taxival egyenesen oda kell hajtani.

Az ötödik napon RT-PCR tesztet kell elvégezni, amely eredményétől függően el lehet hagyni a szállodát a hetedik napon és a beérkezést követő 14 napig házi karanténban kell maradni. A tartózkodási helyük szerint önkormányzat Egyészségügyi Vészhelyzeti Akciócsoportja (Barangay Health Emergency Response Teams) felügyeli a karantén betartását.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez