Eltörlik a Helsinki repülőtéren a folyadékkorlátozást

Sky Travel | 2023.06.29. | Hírek

A Helsinki nemzetközi repülőteret üzemeltető Finavia növeli a kézipoggyászban megengedett folyadékok mennyiségét, így ezentúl már maximum két liter folyadékot vihetnek át az utazók a biztonsági ellenőrzésen a repülőtéren.

A repülőtér fejlesztési projektjének első fázisa tavaly nyáron fejeződött be: egy új biztonsági területet alakítottak ki nyolc ellenőrzési vonallal, új szkennerekkel, amelyeknek köszönhetően az utasoknak nem kell kivenniük az elektronikai eszközöket és folyadékokat a kézipoggyászukból. A második fázis ebben a hónapban fejeződött be – adta hírül a BusinessTraveller.

"A repülőtéren korszerűbb biztonsági ellenőrző berendezéseket helyeztek üzembe. Ennek köszönhetően most már engedélyezhetjük a száz milliliteresnél nagyobb folyadéktartók, például az egyliteres vizes palackok és más nagyobb tárolóedények kézipoggyászban történő szállítását" – mondta el Ari Kumara, a Finavia biztonsági igazgatója.

 

Az elmúlt időszakban egyre több repülőtér törli el a 2006 óta érvényben lévő korlátozást, április óta például a London City repülőtér enyhített a szabályokon, miután új generációs CT-szkennereket szereztek be.

8forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez