Elstartolt a nyári légimenetrend 122 útvonallal Budapestről

Sky Travel | 2022. 03. 31. | Hírek

A repülőtér 2019-ben elérhető útvonalhálózatának jelentős része újraindult, a légicégek 122 útvonalon kínálnak járatokat Budapestről a nyári menetrendben - írja az AIRportal.hu.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az eddigi legforgalmasabb, 2019-es nyári szezonban 46 légitársaság kínált járatokat, a partnerek eddig több mint 70 százaléka, 34 légicég tért vissza Budapestre 122 útvonalon a világjárvány miatti utazási korlátozások feloldását követően.

A legnagyobb számban a diszkont légitársaságok indítottak új útvonalakat, vagy állították vissza korábbi járataikat, előbbi tekintetében a Ryanair, utóbbi tekintetében pedig a Wizz Air jeleskedett leginkább.

Emellett növeli budapesti járatainak számát a British Airways Heathrowról (napi 4), a Lufthansa Frankfurtból (napi 5) és Münchenből (napi 4), hetente 5 alkalommal lesz elérhető Amszterdam az Easyjet járataival. Napi járatra bővít a Flydubai Dubai és a Qatar Airways Doha, heti kettőre a LOT Szöul felé, a török Riviérára pedig heti hatszor repül a Sunexpress. Heti négy járattal visszatér a légikikötő kínálatába New York JFK a LOT légitársaságtól. A hosszútávú járatok közül a kínai és kanadai összeköttetések még nem közlekednek az idei szezonban.

A Budapest Airport a nyári csúcsidőszakban (június-szeptember) a 2019-es forgalom 75-85%-ával kalkulál, ami legfeljebb havi 1,2 millió utast jelent, a repülőtér utasforgalma már 2023-ban megközelítheti a járvány előtti rekordévét.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez