Először mutatkozott be ez a feltörekvő úti cél Budapesten

Sky Travel | 2022.10.05. | Hírek

Először rendezett Budapesten workshopot Ras Al Khaimah (RAK) Turisztikai Hivatala.
A jó hangulatú, az Aviareps által szervezett keddi szakmai rendezvényre számos magyar értékesítő volt kíváncsi, és nemcsak azok, amelyek kínálatában eddig szerepelt ez a desztináció. A RAK több kiváló luxusszálloda képviselőjét delegálta Budapestre.

Ras Al Khaimah  az Egyesült Arab Emirátusok  - Dubaj, Abu Dhabi, Sharjah, Al Ain és Ajman után - hatodik legnagyobb városa, amelyet egy patak két részre oszt: az óvárosra nyugaton, és Al Nakheelre keleten. A település hétezer éve lakott.

A város gazdag történelmi múltját jelzi, hogy mintegy 65 várral rendelkezik, amelyek az egykori kereskedelmi útvonal mentén épültek, és négy olyan régészeti területtel, amelyek az UNESCO világörökségi helyszínek listájára való felkerülésre várnak. A védett helyszínek között szerepel továbbá a Suwaidi Pearls Farm, az Egyesült Arab Emírségek egyetlen igazgyöngy telepe, ahol a mai napig kézzel végzik a munkát, a régi hagyományok megőrzése érdekében, valamint a Jazirah Al Hamra is, az Arab-öböl utolsó gyöngyhalász városa.
Ras Al Khaimah 400 ezer lakosú város, de ennek a számnak a többszörösét fogadja turistaként, szinte az év minden szakában.

Több mint 8100 szoba várja a vendégeket, akik a világ minden tájáról érkeznek. A magyar utazási irodák között néhány touroperator és több száz viszonteladó értékesíti az ide szóló utakat.
A hosszan elnyúló üdülőtelepen a világ legnagyobb szállodaláncai képviseltetik magukat, a Marriott-tól az Anantaráig és a Radissonig. A budapesti workshopon résztvevő több kiváló szálloda közül az ötcsillagos The Cove Rotana Resort az  Arab-öböl azúrkék vizére néző, nyugodt tengerparti fekvésével,  a szobák és villák hangulatos berendezésével, számos vendéglátó és szabadidős szolgáltatásaival, nem utolsósorban a 600 méter hosszú tengerparti strandjával tökéletes kikapcsolódást nyújt vendégeinek.

Az Arab-öböl érintetlen tengerpartján, Ras Al Khaimah turisztikai látványosságainak közvetlen közelében fekvő Al Hamra Residence és Village 147 tágas lakosztályt kínál a 18 lyukú championship golfpálya mellett fekvő Al Hamra Village-ben. A két üdülőhely egymástól mindössze 5 perc sétára található.

Az InterContinental Ras Al Khaimah Mina Al Arab Resort & Spa a Hayat-szigeten található, sivataggal és  a magasba nyúló hegyekkel körülvéve. A változatos szabadidős kínálattal, személyre szabott szolgáltatásokkal, hat étteremmel és bárral, valamint tengerre néző szobákkal, lakosztályokkal és villákkal az üdülőhely tökéletes hely a kikapcsolódásra és a feltöltődésre.

A DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island a kedvencek között is kedvenc, hallottam a workshopon valakitől, amely közvetlenül a tengerparton magasodik.
Minden szoba erkéllyel vagy terasszal rendelkezik, tengerparti kilátással, 650 méter hosszú fehérhomokos stranddal, számos sportolási, szabadidős és wellness szolgáltatással.

Az ugyancsak a Marjan-szigeten található, különleges stílusban épült Rixos Bab Al Bahr párokat, baráti társaságokat és családokat; az aktív kikapcsolódást kedvelőket és a gasztronómiai ínyencségekre vágyókat egyaránt várja. Egész kisvárosnyi turistát tud ellátni a régi mexikói piramisokra emlékeztető épületcsoport.

A helyi turisztikai szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy ez a 400 ezer lakosú város illetve környéke mást, és talán többe tud nyújtani,  mint amit eddig az Egyesült Arab Emirátusokról hallottunk: sivatagi és hegymászó túrák, golfozási lehetőségek is szerepelnek a tengerpart és a shopping, mint attrakció mellett. Több szálloda kifejezetten a gyermekkel érkező családokra számít.

A workshopon részt vett a város nemzetközi repülőterének igazgatója, Stanislav  Bujnovsky is.
A régió nemrég új turisztikai stratégiával rukkolt elő, ennek célja, hogy a térség legfenntarthatóbb régiója legyen 2025-re.
.
Elek Lenke

(forrás:tuizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez