Elindult a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei évada

Sky Travel | 2023.05.24. | Hírek

Elindult a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei évadja, amely világhírű és hazai művészekkel, színházi, opera-, balett-, operett- és musical bemutatókkal, családi eseményekkel és különböző koncertekkel várja az érdeklődőket.

Májustól indul a 2023-as évad a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Kezdésként a georgai Sukhishvili Nemzeti Táncegyüttes tagjai érkeznek, akik tánctechnikájukkal már bejárták a világot. A most a 30 éves Jurassic Park első film-zene-koncertje pedig először mutatkozik be Magyarországon. Közreműködik, a MÁV Szimfonikus Zenekar, Farkas Róbert karmester vezetésével – tájékoztatta lapunkat a Margitszigeti Színház.

Júniusban rendezik meg az év klasszikus zenei nyitókoncertjét, melyre érkezik Daniel Lozakovich, nemzetközi hírű hegedűművész. Az est karmestere Káli Gábor lesz. Az előadás nyitásaként Caramel a Magyar Állami Operaház 150 főből álló Gyermekkarával adja elő Budapestről írt, 1873 című szerzeményét.

Idén a színház Operagálájára érkezik Pretty Yende és Nadine Sierra, akiknek szopránját Párizs, New York, London, Bécs kiemelt operaházai is élvezték már. A Golden Age Operagála repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett, más népszerű dalok is a repertoárra kerülnek.

A Verdi: Attila című operabemutatója Kentaur, Dobó Kata és Madarász János „Madár" által készített gigantikus filmes környezetben kelti életre a hun király történetét, a kanadai John Relyea közreműködésével. A Petőfi emlékév alkalmából érkezik a Margitszigetre a költő életének jelentősebb pillanatait bemutató Szabadság, szerelem! című tánc-szín-játék a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában

A musical műfaj rajongóinak kedvezve ismét színpadra kerül a Báthory Erzsébet című opera-musical, a 2012-es ősbemutató után, a Margitszigeti Színház és a Kolozsvári Magyar Opera közös produkciójaként.

A 10. Színházi Olimpia záróeseményének a Margitszigeti Színház ad otthont, amelyen az InterEuropa Balett előadásában érkeznek Bartók: A Csodálatos Mandarin és Ravel: Bolero című legendás szerzeményeire készült táncművek.

A repertoár részét képezi még A Luxemburg grófja, Szente Vajk rendezésében, illetve Prokofjev Rómeó és Júlia balettje Valentina Turcu rendezésében. Az évad során fellép még a Chico & the Gypsies, a Romengo, Pápai Joci, a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapest Bár, illetve Zséda is a Margitszigeten.

 

(Forrás: Turizmus.com )

Vissza a hírekhez