Elefántok, buddhista szentélyek, teaültetvények – Srí Lanka ősszel is csodás!

Sky Travel | 2023.11.27. | Hírek

Srí Lankán látta vendégül kiemelt viszonteladó partnereit az Itaka Hungary Utazási Iroda. Munkatársunk is részt vett az egyhetes tanulmányúton.

Az emlékezetes program során több párhuzamot fedeztünk fel Srí Lanka és Magyarország között. Az egyik közös pont a sport szeretete! Míg Magyarországon a futball örvend nagy népszerűségnek, Srí Lankán a krikettért rajong a férfitársadalom, és szinte kivétel nélkül űzik is a sportágat. Bár az ország nem teljesített jól az idei krikett-világbajnokságon, 2019-ben azonban nemzeti válogatottjuk elnyerte a világbajnoki címet.

 

Felejthetetlen látványosságok, csodás hotelek

A szigeten 30 fokos hőség és közel 80 százalékos páratartalom várt bennünket. A monszun főképp a délutáni órákban éreztette hatását, ám ezt hamar megszokunk.

A Sigiriya 200 méter magas oroszlánszikláját a tikkasztó hőség ellenére hősiesen megmásztuk, kitartásunkért az elénk táruló látványt, a mindent felülmúló panorámát kaptuk fődíjként. A Rothschildi teaültetvény látványa nem is lehetett volna varázslatosabb, lenyűgöző volt a függönyszerűen lezúduló esőben!

Egyeseket a dambullai barlangtemplom, másokat a Kandy-ban található szent buddhista szentély nyűgözött le.

A srí lankai partnerirodánk helyi idegenvezetője és segítői mindent elkövettek, hogy az egyhetes tartózkodást minél élvezetesebbé tegyék. A sűrű program részeként számos szállodát is felkerestünk a 3-5 csillagos kategóriában, így az utazásközvetítők saját maguk is megtapasztalhatták, milyen típusú szállodákat értékesíthetnek a körutas és a tengerparti foglalások esetén.

A Jetwing szállodalánc kínálatából több hotellel is megismerkedhettek az irodások. A négycsillagos Jetwing Lake sokak kedvence lett, de jól vizsgázott az Occidental Paradise és a Citrus Waskaduwa is. A szállodák személyzete végtelenül kedves, éppúgy, mint a srí lankaiak általában, találkozzunk velük bárhol, az utcákon, vagy a boltokban.

Ízelítő mindenből

A helyiek temperamentumára jellemző a gyakran kaotikusnak tűnő közlekedés, a négysávosnak szánt utakon cikáznak a tuktukok, a motorkerékpárok. Mi is megtapasztaltuk, hogy kár lenne ezt a programot kihagyni az utazás során, a Kandy városnézés során, melyhez helyi tuktukokat béreltek magyar utazási irodásoknak!

Az esti vacsorák során a csapat tartalmas eszmecseréket folytatott, ahogy jó kedvből sem volt hiány. A vendégek a Srí Lankai konyha erősen fűszeres, ám annál ízletesebb fogásaival és a hely kókusz likőr ízvilágával is megismerkedhettek.Tökéletes befejezése volt a túrának a Sheraton Kosgoda Turtle Beach Resortban rendezett gálavacsora, csodás díszítéssel és még finomabb ételekkel kényeztették a vendégeket.Az est folyamán csatlakozott a társasághoz helyi partnerirodánk több vezető tisztviselője is.

Kovács Zsolt partnerkapcsolati vezető, Alacsony Ádám desztinációért felelős termékmenedzser és Lukács Dorina értékesítési munkatárs sokat tett a tanulmányút sikeréért. Köszönet nekik és a teljes Itaka Hungary-csapatnak a felejthetetlen élményért!

(Forráa: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez