Egyre népszerűbb a magyar utazók körében Isztambul

Sky Travel | 2023.09.01. | Hírek

Hosszabban nyaraltunk és többet repültünk nyáron, mint tavaly a Kiwi.com adatai szerint. London volt a legkedveltebb város nemcsak a magyarok, hanem az európai utazók körében is, de nálunk Isztambul népszerűsége kiugró volt: a top10-es lista második fokán végzett.

Az átlagos repülőjegyárak emelkedése ellenére a portálon közel 12%-kal több repülőjegyet foglaltak idén nyáron a magyarok, mint tavaly. A cseh utazási technológiai cég augusztus 28-ig leadott foglalásai alapján nemcsak többen utaztak, de több napot is nyaraltak idén honfitársaink. Tízből hárman 1-2 hetet, ugyanennyien pedig 4-6 napot is eltöltöttek a célállomásukon.

 

Isztambul a top10-es lista élére tör

Az európai összesített és a magyarok foglalási listáját is London vezette ezen a nyáron, ahogy tavaly is. Nagy meglepetés azonban a hazai listán Isztambul: Törökország legnépesebb városa nem szerepelt a tavalyi top10-es listán, idén pedig rögtön a dobogó második fokán debütált.A legtöbbet ezekbe a városba repültek nyáron a magyarok:

  1. London
  2. Isztambul
  3. Róma
  4. Barcelona
  5. Milánó
  6. Berlin
  7. Párizs
  8. Lisszabon
  9. Athén
  10. Brüsszel

A repülőjegyek átlagárai is emelkedtek az utóbbi hónapokban: míg tavaly még átlagosan 125 euróért foglalhattunk repülőjegyet a nyárra, addig idén mindez 152 euró volt, a legnagyobb növekedést a rövid- és középtávú járatok jegyárai szenvedték el.Üdítő kivételt képeznek a hosszú repülőutak. Aki tengerentúlra ment, annak idén kevésbé kellett a pénztárcájába nyúlnia. Idén 488 euró, tavaly pedig 573 euró volt a 4000 km feletti repülőjegyek átlagos ára.

 

Ősszel is London lehet a sláger

Az augusztus 28-ig az utazási portálon leadott foglalások alapján az őszi hónapokban London megtarthatja vezető szerepét. Barcelona lehet a második legnépszerűbb repülős célpont, amit Róma, Isztambul és Párizs követhetnek.Ősszel olcsóbb lehet a repülés, mint nyáron. Az árak a következő módon alakulhatnak: az átlagár 131 euró, a rövid utak ára (1499 km alatt) 93 euró, a közepes utaké (1500 km-3999 km) 144 euró, míg a tengerentúli járatokért átlagosan 415 eurót kell fizetnünk.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez