Egy prémium és egy középkategóriás IHG-hotelmárka debütál Magyarországon

Sky Travel | 2023.10.06. | Hírek

Az IHG Hotels & Resorts és a WING az EXPO Real 2023 kiállításon írt alá megállapodást a Hotel Indigo és a Holiday Inn Express szállodamárkák Budapestre hozataláról.

A világ egyik vezető vendéglátóipari vállalataként jegyzett IHG Hotels & Resorts és a közép-európai ingatlanpiac egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja, a WING megállapodásának köszönhetően hamarosan két újabb szállodamárka érkezik Budapestre. A Münchenben megrendezett EXPO Real 2023 ingatlanvásáron aláírt szerződés két új szállodamárka magyarországi debütálását jelenti, egyúttal a prémium és a középkategóriás (’essentials’) szállodai szegmens hazai bővülését.

Budapest 6. kerületében a Hotel Indigo Budapest Andrássy várhatóan 2028 második negyedévében nyitja meg kapuit 103 szobával, bárral és étteremmel. A szálláshely prémium lokációban, a világörökség részét képező Andrássy úton helyezkedik majd el, a Városligetben található új múzeumi negyed közelében. A Hotel Indigo márkanév alatt ma már 145 szálloda található a világban és további 128 szálloda áll előkészítés alatt.

Holiday Inn Express Vágóhíd 2027 elején Budapest 9. kerületében nyílik meg várhatóan 162 szobával. A szálloda a belváros déli kapujában, a Nemzeti Színház, a MÜPA Budapest és a Nemzeti Atlétikai Központ közelében helyezkedik majd el. A Holiday Inn Express a világ legnagyobb szállodamárkája, amely 50 országban több mint 3000 szállodával és több mint 330 000 szobával rendelkezik.

Willemijn Geels, az IHG Hotels & Resorts európai fejlesztési alelnöke így nyilatkozott: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a WING-gel együttműködve Magyarországon is bemutathatjuk a közönségnek a Hotel Indigo és a Holiday Inn Express szállodákat ezeken a különleges és izgalmas épületeken keresztül. A most aláírt megállapodások jelzik a tulajdonosnak az új márkákba vetett bizalmát. Mindkét szállodamárka nagy népszerűségnek örvend a célközönség körében, a látogatókat hamarosan személyesen is várjuk szállodáinkban, legyen szó üzleti vagy szabadidős időtöltésről.”

Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója elmondta: „A WING szállodai portfóliója az elmúlt években jelentősen bővült, és számos vezető nemzetközi szállodamárka választotta a fejlesztéseinket. A most aláírt két szállodával a WING belép a már legalább 1000 szállodai szobát megvalósított ingatlanfejlesztő vállalatok elit klubjába. A szállodafejlesztéseink diverzifikálása mind a lokáció, mind a márkák tekintetében fontos része a stratégiánknak, így nagy örömünkre szolgál, hogy a tekintélyes IHG szállodalánc két sikeres márkáját is üdvözölhetjük projektjeinkben.”

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez