Egy euróért vonatozhatunk Franciaország északi részén

Sky Travel | 2023.07.31. | Hírek

Augusztus 27-ig az északi tengerparton található Felső-Franciaország (Hauts-de-France) régióban számos eTER (regionális expressz) vonatra egy euróért vásárolhatunk jegyet. A környéken található Amiens, Lille és Calais városa is.

A jegyek csak korlátozott számban elérhetőek, a hauts-de-france-i vasútállomások jegypénztáraiban, valamint az SNCF honlapján keresztül vásárolhatóak meg augusztus végéig mindennap.

A francia közlekedési miniszter, Clément Beaune elmondta, a kezdeményezés része annak a törekvésnek, hogy minél megfizethetőbbé és népszerűbbé tegyék a vonatozást a helyiek és a turisták számára – írta meg a Euronews.

Ugyanebből a célból, a 26 éven aluliak más kedvezményt is igénybe vehetnek a nyáron: Occitaniában július 14. és augusztus 15. között 1 euróért válthatnak TER vonatjegyet.A közlekedési minisztérium jövő nyárra egy egységes bérlet bevezetését is tervezi a fiataloknak, amellyel az összes tömegközlekedési eszközön utazhatnak majd, beleértve az Intercity- és a TER-vonatokat is.

Az Intercity vonatok évente körülbelül 12 millió ember utazik, ami majdnem feleannyi, mint a TGV évi 23 milliós utasszáma.

(Forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez