E héttől minden korlátozást felold Anglia

Sky Travel | 2022. 02. 22. | Hírek

E héttől megszűnhet a koronavírus-járvány megfékezésére korábban hozott összes korlátozás Angliában, közölte a londoni miniszterelnöki hivatal vasárnap.

A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson miniszterelnök várhatóan hivatalosan is bejelenti, hogy hatályukat vesztik a lakossági szabadságjogokat korlátozó, még érvényben lévő utolsó járványügyi intézkedések. Johnson erre már a hétfőig tartó parlamenti szünet kezdete előtti utolsó alsóházi ülésnapon, február 9-én egyenes utalást tett. Akkori rövid tájékoztatójában közölte: február 21-én, a parlamenti szünet utáni első napon ismerteti részletesen, hogy a kormány új stratégiája szerint az ország hogyan tud a továbbiakban együtt élni a koronavírussal.

Azt azonban már akkor bejelentette, hogyha a biztató járványügyi folyamatok tartósnak bizonyulnak, várakozása szerint a kormány a még érvényben lévő utolsó hazai korlátozásokat is feloldhatja, beleértve azt a jogi kötelezettséget, amelynek alapján elkülönítésbe kell vonulniuk mindazoknak, akiknek koronavírustesztje pozitív lett.
Johnson szerint a karanténkötelezettség eltörlésére a március 24-re kitűzött határidőnél egy teljes hónappal korábban lehetőség nyílhat.
A Downing Street vasárnapi tájékoztatása szerint az ország a kormányzati beavatkozások gyakorlatáról áttérhet a személyi felelősség elvének alkalmazására, és ezt a sikeres oltási kampány, valamint a koronavírusról rendelkezésre álló tudásanyag bővülése tette lehetővé.
A legutóbbi adatok egyértelműen a nagy-britanniai koronavírus-járvány visszavonulását mutatják.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez