Decembertől nyitva a magyarok kedvelt síparadicsoma

Sky Travel | 2022.11.24 | Hírek

Akinek a halálhírét keltik, az bizony sokáig él. Nyár óta mást sem hallunk, csakhogy kinyitnak-e a szlovák síterepek és vajon lesz-e idén síelés. Donovalyban ez hivatalosan régen eldőlt, amikor meghirdették a szezonbérleteket. A síparadicsom december elejére tervezi a nyitást - írja a Síelők.hu.

Donovalyban a Szlovákiát is sújtó infláció miatt emelkednek idén a bérletárak, de a síközpont egyéb szolgáltatásait a tavalyi árakon kínálja. Elővételben, az interneten vásárolva akár napi öt euróval is olcsóbb lehet a napijegy főszezonban.

Tavaly népszerűvé vált a "Fresh Track" , amikor korán reggel, a többi síelő előtt, a frissen előkészített pályákon, tömeg nélkül lehet húzni az íveket. Az idei szezon újdonsága, hogy a Zahradiste oldalon kapukkal tűzött versenypályát (Race Track) alakítottak ki, ahol a célban az időnket is megtudhatjuk.

 

Egyre népszerűbb a sífutás is, amelyhez a síparadicsom főszezonban 25 kilométernyi karbantartott pályával szolgál. Ha mégis a meredekebb lejtőket választanánk, de lécek nélkül, akkor az idén bérelhető a Snooc Ski és Cart. Az előbbi olyan, mint amikor a szánkót keresztezik a síléccel (pl. snowbike), az utóbbi elől vastagabb talpat kapott, hátul pedig gumikerekeken száguld. Mindkét ülőalkalmatosságot érdemes kipróbálni egy-egy csúszásra!

 

(forrás:turizmus online)

Vissza a hírekhez