Debrecen Európa top 10 pénztárcabarát romantikus úti célja között

Sky Travel | 2023.02.22. | Hírek

Debrecen is bekerült a top 10 megfizethető európai úti cél közé a Jersey Island Holiday tanulmánya szerint.
 
 

 

A Valentin-nap alkalmából megjelent tanulmány azt vizsgálta, hogy a gazdasági nehézségek közepette, amikor sokak számára luxusnak számít egy hétvégi kiruccanás, melyek a párok számára is elérhető európai úti célok. A Time Out hasábjain a tanulmányról megjelent cikk szerzője szerint a kedvező ár nem a romantika gyilkosa, így a top tízes lista számos hasznos ötletet, úti tippet kínál azok számára, akik a folyamatosan növekvő kiadások ellenére is szeretnének elutazni romantikázni.

A tanulmány a szállás, a vacsorák, az alkohol, taxik és egyéb szolgáltatások átlagárát elemezte két éjszakára, ez alapján állította össze Európa legolcsóbb romantikus úti céljainak listáját. Az eredeti tanulmány tartalmazta az Egyesült Királyságból és az oda induló repülőjegyek árát is. A tanulmány szerint egy romantikus hétvége Debrecenben nagyjából 188 dollárba (67 ezer Ft) kerül.

A legolcsóbb romantikus úti célnak a szerbiai Nis bizonyult, ahol egy hétvége átlagos költsége 137 dollár (49 ezer Ft), ez követi két bosnyák város: Banja Luka 147 dollárral (53 ezer Ft) és Tuzla 151 dollárral (55 ezer Ft). Debrecent ezeken a városokon kívül Pristina, Szkopje, Podgorica és Kisinyov előzi meg, a tízes listát Lublin és Belgrád zárja.

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez