Csökkenti az éjszakai járatok számát a Schiphol repülőtér

Sky Travel | 2023.04.04 | Hírek

A szakszervezetek és a civilek tiltakozása ellenére a Schiphol repülőtér az éjszakai járatok számának csökkentését tervezi. A légitársaságok és a turisztikai szervezetek attól tartanak, hogy ez hatással lesz a Hollandiába irányuló nyári utazásokra.

Az amszterdami Schiphol repülőtér a zajszennyezés csökkentése érdekében a késő éjszakai járatok számának korlátozását tervezi – írta meg a Het Parool holland napilap.

A következő két évben bevezetendő intézkedések között szerepel, hogy a repülőteret éjfél és hajnali 5 óra között szinte teljesen lezárják – írja a Ruud Sondagra, a repülőtér vezérigazgatójára hivatkozó beszámoló. Emellett a repülőtér a zajosabb repülőgépek és magánrepülők forgalmának korlátozását is tervezi.

Mint azt korábban megírtuk, ez év novemberétől a zajterhelés csökkentése érdekében évi 460 ezer fel- és leszállásra korlátozzák a Schiphol repülőtér forgalmát.

A KLM több másik légitársasággal együtt a hónap elején közölte, hogy beperli a holland kormányt, amiért korlátozza a járatok számát.

(forrás: Turizmus.com)

Vissza a hírekhez