Családtaggá váltak a Bubbles Club sárkányai a jubileumi, zöld hétvégén Bükfürdőn

Sky Travel | 2023.05.03. | Hírek

Saját tapasztalatunk is megerősítette a Bubbles Club „Boldog gyerekek, pihenő szülők" mottójának hitelességét azon a sajtóhétvégén, melyet Danubius Hotels a családbarát szolgáltatás 10 éves születésnapja alkalmából, zöld szemléletben szervezett a Danubius Hotel Bük szállodában.

Hogy a szállodaláncnak miért ez az egyik legnépszerűbb, all inclusive családbarát szállodája, azt rögtön az első délelőtt megértettük: óvodás gyermekeink egy pillanat alatt otthagytak bennünket a reggelinél, hogy le ne maradjanak a kertben tett „sárkánysétáról", így az utolsó falatokat és a kávét már nélkülük, kettesben fogyasztottuk el - ez elsőre meglepő volt, de egyáltalán nem volt ellenünkre.

Röviddel ezután kiderült, hogy szülőként a teljes délelőttre szabadságot kaptunk, ugyanis a kertben tett sétát „sárkányos" fotózás követte, majd jött az alkotás az első emeleti kreatív kuckóban, ami éppúgy kihagyhatatlannak bizonyult, akár a hétvége többi programja, a csúcspontot jelentő szombat délutáni jubileumi tortaceremóniával. Lurkóink akkor sem tartottak feltétlenül igényt a társaságunkra, amikor nem volt szervezett, animációs program, hiszen csábította őket a játszószoba, a gyerek és a kamasz játszóterem élménykínálata, valaminta kerti tóban sütkérező teknősök társasága.

A szabadtéri sportlehetőségeknek (sakk, teke, minigolf) és a minden korosztálynak élményt kínáló élménymedencéknek köszönhetően a hétvégéből természetesen a közös, családi programok sem hiányoztak, így a jubileumi hétvége – a „Boldog gyerekek, pihenő szülők" mottót igazolva – nem csak a lánc családbarát szolgáltatásait tette átélhetővé, de a saját magunkra fordítható és a közösen eltöltött szabadidő régóta várt egyensúlyát is elhozta számunkra.

 

Színre lépett Max, az idő- és térutazó sárkány

Nem véletlen, hogy a Bubbles Club születésnapi eseményei a Danubius Hotel Bükben kezdődtek el, hiszen a szállodalánc 10 évvel ezelőtt éppen ebben a szállodában indította el gyerekeknek szólóanimációs programját. A négy sárkány - Drazsé, Dany, Tiko, Yoyo–azóta számos otthonban vált családtaggá,az általuk életre keltett mesevilág családok ezreit szólította meg és tette törzsvendéggé családokra fókuszáló szállodáikban (Danubius Hotel Bük, Danubius Hotel Marina, Danubius Hotel Annabella, EnsanaThermalAqua).

 

A jubileumi hétvége attrakciójaként bemutatkozott Max, az idő- és térutazó sárkány, a 4 sárkány nagybácsija, aki először lépett színre életnagyságban Bükfürdőn. Az animációs programokon „megelevenedő", kedves figurák természetesen kabalaállatként hazavihetők, mese- és mondókáskönyvek, slágerek születtek róluk, mindennapjaikat a közösségi médiafelületeken több tízezren követik.

Az év szlogenje: Legyél Te is Zöldfülű!

A szállodalánc a jubileumi évet a Legyél Te is Zöldfülű! program keretében a környezettudatosság köré szervezi, hiszen a zöld szemlélet alól a nyaralás alatt sincs kibúvó, ráadásul – ahogy a hétvége során ezt mi is tapasztalhattuk - a sárkányok jó alkalmat kínálnak a gyermekek és a felnőttek ökoszemléletének játékos fejlesztésére.

A szobában található zöld papírfüleket a gyerekek ugyan már az első este felöltötték, a program részleteit – melyről korábban itt is beszámoltunk -  hivatalosan a szombati délutáni koccintást követő sajtóbeszélgetésen ismerhettük meg.

A zöld szemléletű aktivitások a Danubius Hotel Bük gyermekanimációs programjait is kiegészítik – emelte ki Németh Viktória, a DH BÜk szállodaigazgatója a verőfényes napsütésben megtartott, kötetlen hangulatú eseményen.

Az animátorok edukatív foglalkozásokkal színesítik a tematikus heti programokat, például „Nem minden hulladék szemét" – mottóval társasjátékozásra, zöld kvízre hívják a kicsiket. Az újrahasznosítás ötletei a kézműves alkotásokban is megjelennek, ez alkalommal tojástartókból színes virágcsokor, PET-palackokból és WC-papírgurigákból pedig vidám gombakompozíció készült. A hatalmas kert szépségeinek felfedezésére trendi, QR-kódos játék csábít, az erdei élménypálya feladatainak teljesítéséhez szintén a gondozott park biztosított üde helyszínt.

Mókás lehetőség a szelfizés a fejet, szívet, lábat, szemet és szárnyakat ábrázoló, új Zöldfülű szelfipontokon, sugallva, hogy a szállodalánc a szívén viseli a környezetvédelmet, meghallja a Föld hangját, figyel az ökológiai lábnyomára, szárnyalnak az ötleteik és meglátják a közelben termelt élelmiszert. Rendszeresen hívnak sétára a szállodával szomszédos Kneipp-park sövény labirintusába és mezítlábas tanösvényére, ökológiai lábnyomuk csökkentésére kerékpártúrákat, gyalogos sétákat ajánlanak a Bükfürdőn és környékén.

Az all inclusive büféasztalon - a sárkányok kedvenc eledelei mellett- a helyi termelők finomságai is helyet kapnak, melyek nemcsak a zöld szemlélet jó példái, de megfelelnek a Danubius Hotels „Local is Beautiful" koncepciójának is.

A jubileum alkalmából a többi családbarát szállodában is ünnepi „zöld" hétvégékkel, környezettudatos animációs programokkal várják egész évben a családokat. A következő születésnapi hétvégét június 16-18. között a Danubius Hotel Marinában tartják.

 

A fejlesztések nem állnak meg

A családbarát fejlesztésekben élen járó Danubius Hotel Bükben lépésről-lépésre modernizálnak. A szobák felújítása folyamatos, wellness-szolgáltatásaik köre két éve a sodrófolyosóval, víz alatti gejzírrel, vízi ösvénnyel, kosárpalánkkal csábítókalandmedencével bővült,legfrisseb fejlesztésük a csak felnőtt vendégeket fogadó szaunavilág, ahol naponta több alkalommal szaunafelöntéseket tartanak.

Németh Viktória szállodaigazgató családbarát szolgáltatásaik fejlődéséről és az allinclusive koncepcióról is beszélt a sajtó képviselőinek. Utóbbi nem csak egész napos ingyenes étel- és italfogyasztást foglal magában, a sportos vendégek számos szolgáltatást (tenisz, asztalitenisz, minigolf, nordicwalking, petanque, csoportos gimnasztika programok) térítésmentesen vehetnek igénybe. A szálloda az egész nyárra gazdag programkínálattal készül, a nyaralási főszezonban egymást váltják a tematikus rendezvények.

 

(forrás:turizmus.com)

Vissza a hírekhez