Ciprusra is korlátozás nélkül utazhatunk

Sky Travel | 2022 06.01 | Hírek

Június 1-től feloldják a beutazási korlátozásokat a mediterrán szigetországba, így a turisták olyan feltételekkel utazhatnak, mint a járvány előtt.

A mai naptól tehát a ciprusi határt átlépőktől nem kérnek sem oltottságot, sem a betegség átvészeltségét igazoló dokumentumot, sem pedig negatív Covid-19 tesztet- írja a Washington Post.

Június 1-jétől a maszkviselés kötelezettségét is eltörlik beltéren, beleértve a repülőteret is, csak a kórházakban és az egészségügyi intézményekben kötelező még viselni.

A szigetország, amely GDP-jének 10 százalékát a turizmus adja, reméli, hogy az emberekben mára már olthatatlanná vált utazási vágy segít gyors ütemben helyreállítani az ágazat régi teljesítményét, jóllehet, az orosz és ukrán nyaralók elmaradása nehezíti a kilábalást.

Yiannis Karousos, közlekedési miniszter szerint májusban több mint 45 százalékkal lehetett több a vendégforgalom Cipruson, mint 2019 májusában, amely minden korábbi eredményt felülmúlt. A korábban tervezett járatkapacitásokat és a légiutas-forgalmat egyaránt túl fogják szárnyalni - mutatott rá a tárcavezető.

(forrás: Turizmus Online) 

Vissza a hírekhez