Burgenlandban napi gyakorlat lett a digitális turizmusirányítás

Sky Travel | 2022. 01. 14. | Hírek

Idén január elsejétől Ausztriában egyedüli módon Burgenland tartomány teljesen digitális alapú vendégregisztrációs rendszert vezetett be, amelyet komplexen integrált a regionális és tartományi turisztikai információmenedzsmentbe.

A tartomány 136 településének közel 1400 szállásszolgáltatóját rekord idő alatt integrálták a digitális adatszolgáltató és vendéginformációs rendszerbe – írja blogjában Kovács Balázs turisztikai szakértő.

A szolgáltatók képzését és a több hónapos próbaidőt is beleszámítva alig fél évet vett igénybe a teljes tartomány turizmusforgalmának digitalizációja – ismertette az innovatív és úttörő projekt részleteit a TAI osztrák szaklapnak Didi Tunkel, a Burgenland Tourismus ügyvezető igazgatója.

A Feratel szoftver felhasználásán alapuló rendszer okost megoldást biztosít a vendégek utazási okmányának, útlevelének digitális beolvasására is.

A komplex rendszer gombnyomásra szolgáltat aggregát információt, mind települési, térségi és tartományi szinten a szálláshelyek kapacitás-kihasználtságáról a vendégmix összetételről.

Az adatvezérelt turizmusmenedzsment teljes körű kiépítése érdekében párhuzamos fejlesztésként digitalizálták a tartomány turisztika élménykártyáját, a Burgenland Cardot is, amelyet a vendégek a szálláshelyre való bejelentkezéssel automatikusan megkapnak. Tapasztaltok szerint a turisztikai kedvezménykártya 1-2 nappal hosszabbítja meg a vendégek átlagos tartózkodási idejét.

 

(Forrás: turizmus.com)

Vissza a hírekhez