Budapestre is indul új Norwegian járat

Sky Travel | 2022. 02. 08. | Hírek

Bázist nyit Stockholm fő repterén a csőd széléről tavaly visszatáncoló Norwegian, a skandináv diszkont légitársaság az idei nyári menetrendben 54 útvonalon indít járatokat a svéd fővárosból, egyebek mellett Budapestre is - írja az AIRportal.hu.

Sikeres reorganizáció és adósságrendezés után a Norwegian tavaly május végén lépett ki a csődvédelemből, a légitársaság a világjárvány idén tavaszra várt visszaszorulásával azt tervezi, hogy fokozatosan újraépíti kapacitásait, és a nyári menetrendben már 270 útvonalra bővíti hálózatát.

A diszkont cég 54 útvonalon tervezi járatok üzemeltetését az idei nyári időszakban a svéd főváros fő légikikötőjéből, ehhez áprilisi kezdéssel 270 légiutaskísérőt toboroz arlandai bázisára.

A Norwegian tervei szerint az útvonalak között szerepel Budapest is, március 27-től hetente két alkalommal, csütörtökönként és vasárnaponként lehet majd repülni a légitársaság Boeing 737-800-asaival Stockholm-Arlanda és Budapest között. Repülőjegyek egy irányba már foglalhatók ezen az útvonalon 50 és 100 euró közötti összegekért.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Norwegian már a járvány kitörése előtt is közel volt a csődhöz, anyagi helyzete a túl nagy arányú és túl gyors bővülés miatt megroppant. A pandémia következtében egy időre a teljes cég leállt, majd 2020 decemberében csődvédelembe vonult, amelyből tavaly május végén jött ki.

 

(Forrás: Turizmus Online)

Vissza a hírekhez