Budapesti sörkert, 21. századi módra

Sky Travel | 2023.06.08. | Hírek

Egy régi műfajt teremtett újjá az Eventrend az Evezőssel a Római-parton, méghozzá a sörkertekét, amelyek oly' népszerűek voltak már 100 évvel ezelőtt is, főleg a vízpartokon.

A Római-part eddig is kedvelt hétvégi kirándulóhely volt, bár a fővárosnak bizonyára akad olyan kerülete, ahonnan kevesen érkeztek ide - mostanáig. A családok, kerékpárosok, baráti körök körében népszerű Evezős Sörkert története 1983-ban kezdődött, amikor Farkas Lajos egy pléhbodegát vett bérbe az államtól, ennek helyére később felhúzta a jelenlegi éttermet és sörkertet. 2017-ben a Farkas család úgy döntött, több mint 30 év üzemeltetés után átadja a stafétát az Eventrend Groupnak.


Állagmegóvás, beruházások, új gépek

Azóta is, minden évben, jelentős összeget forgatnak vissza a hely fejlesztésére. 2022-ben a teljes konyhát és pultot felszerelték a legmodernebb konyhatechnológiai gépekkel, állagmegóvásként kicserélték a tetőhéjazatot, idén pedig a vendégtér modernizálása, frissítése jelentett komoly beruházást.
Az operatív vezetők - beleértve az ügyvezetőt és a konyhaigazgatót - már a 2017-es átvételtől kezdve dolgoznak itt. A főszezonban 20 fős az állandó személyzet, többségük évek óta visszajár, néhányan már a hetedik szezont kezdték meg idén.

Árnyékolókkal, napvitorlákkal, és több kisebb-nagyobb designelemmel tették még barátságosabbá a helyet. A tervek közé tartozik a kavicsos partszakaszon egy „beach” hangulatot idéző, laza vízparti hely kialakítása nyugágyakkal, napernyőkkel, italpulttal, házi készítésű alkoholmentes frissítőkkel. Szintén tervbe van véve egy gyerekjátszótér kialakítása, hogy a legkisebbek is igazán jól érezhessék magukat.

Még mindig a hekk a sláger

Ahogy a cég vezetője fogalmaz, megtartották a tradicionális formákat, de a színes bútorokat sok zöld növénnyel egészítették ki, ezzel is tovább fokozva a vízpart nyújtotta természetközeli érzést.

A kínálatban hagyományosan a halas ételek dominálnak, immár 40 éves tradíciót követve. Még mindig a legendák övezte hekkből fogy a legtöbb, - akárcsak a Balatonnál - de a kedvelt fogások közé tartozik a süllő, a pisztráng és a halászlé is. A halas vonalat újabban saját receptúra alapján, frissen készült tengeri finomságokkal, mint például a rák tempurában vagy a calamari fritti, bővítették. De kínálnak persze nem halból készült ételeket is. A desszertek inkább háziasak, a palacsinta mellett közönségkedvenc a túrógombóc is.

Az Evezős nem a legolcsóbb a parton, de nem is akar az lenni. A vendéglátós csoport célja, amint azt a szerdai sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy ár-érték arányban felvegyék a versenyt vetélytársaikkal.

Ami ismét népszerű a hazai vendéglátásban, az az élő zene. Ezt a vonalat követve az idei évtől arra törekednek, hogy minél több napon nyújtsanak élő háttérzenét, a jazzes hangzástól a latinos vonalon át a pop slágerekig. Az ígérik, hogy a  retrobulik sem tűnnek el.

A nyitva tartást illetően, a szezonalitás jellemző a sörkertre, érdemes a honlapon tájékozódni ezt illetően.
 

 

(forrás:turizmusonline.hu)

Vissza a hírekhez